PLAĆA ZA RUJAN: Radnicima Uljanika i 3. maja danas bi trebao biti isplaćen minimalac

PLAĆA ZA RUJAN: Radnicima Uljanika i 3. maja danas bi trebao biti isplaćen minimalac

- in Vijesti
Foto: Riječanin

Agencije za osiguranje radničkih tražbina putem koje je osigurana minimalna plaća za radnike, navodi da će uložiti napor da se plaće isplate danas. Ostatak bi trebali osigurati brodovlasnici

Radnicima Uljanik grupe danas bi trebala biti isplaćena minimalna plaća za rujan. Agencija za osiguranje radničkih tražbina navela je da se radi na isplati plaće za 3.763 radnika u iznosu 9,8 milijuna kuna te da je zasad podnijet zahtjev za isplatu plaće za rujan.

Kako piše Poslovni dnevnik, minimalnu plaću za rujan osigurat će Uprava Uljanika, putem Agencije za osiguranje radničkih tražbina.

Radi se o velikom broju radnika i opsežnoj dokumentaciji koju treba obraditi, ali uložit će se maksimalni napor da većina plaća bude isplaćena tijekom utorka, navodi Agencija.

Razliku između minimalne i pune plaće trebali bi osigurati brodovlasnici. Na poslodavcu ostaje mogućnost, ako se ne iznađe drugi izvor likvidnosti, podnošenje zahtjeva za još dvije minimalne plaće – za listopad i studeni.

Iz Štrajkaškog odbora 3. maja izvijestili su u petak kako su im iz Uprave pulskog Uljanika potvrdili da će radnicima riječkog brodogradilišta ovaj tjedan biti isplaćene miminalne plaće, a oni se nadaju i skoroj isplati razlike do punog iznosa rujanskih plaća.
Vijesti.hr

Komentari

Facebook Comments