POLICIJA IH PRIVELA: Divljaci koji su u KB Dubrava pretukli djelatnika jedva su punoljetni

POLICIJA IH PRIVELA: Divljaci koji su u KB Dubrava pretukli djelatnika jedva su punoljetni

- in Crna kronika
Foto: Ilustracija (PIXSELL)

“Administrativni djelatnik Kliničke bolnice Dubrava operiran je i u dobrom je stanju”, izjavio je u nedjelju navečer ravnatelj bolnice Srećko Marušić

Policija je uhitila četvoricu mladića koji su u nedjelju napali muškarca (48) u bolnici u zagrebačkoj Dubravi

Nad 25-godišnjakom, 26-godišnjakom, 21-godišnjakom i 23-godišnjakom provodi se kriminalističko istraživanje radi sumnje u počinjenje kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda i kaznenog djela sudjelovanja u tučnjavi, nakon kojeg će osumnjičeni biti predani pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se kaznene prijave.

Podsjetimo, trojica mladića pojavila su se na ulazu odjela Hitne pomoći nakon čega su se kod djelatnika zaduženog za prijem i upis pacijenata počeli raspitivati o tome kad bi mogli doći na red budući da je bratu jednoga od njih pozlilo te je osjećao jake bolove u trbuhu.

Djelatnik im je pritom objasnio kako se ne radi o teškom hitnom slučaju te da sjednu u čekaonicu i strpe se dok ih dežurni liječnik ne prozove.

Mladići su potom prvo počeli verbalno vrijeđati djelatnika KB Dubrava, nakon čega je jedan od njih jako udario šakom o pult.

“Kolega im je nanovo objasnio da je nemoćan i da ih ljubazno moli da sjednu i čekaju svoj red, ali tada je krenuo fizički obračun. Njih trojica krenuli su na jadnog čovjeka i nekontrolirano i agresivno ga počeli udarati šakama i nogama”, ispričao je za Vijesti.hr liječnik iz KB Dubrava.

Jedan stariji gospodin koji se igrom slučaja našao na licu mjesta, jer je člana obitelji doveo na pregled, za naš portal prepričao je čitav scenarij.

“Bilo je to užasno za gledati, prepali smo se i ukipili svi u čekaonici. Tu je bilo više desetaka pacijenata mahom starije životne dobi tako da nitko nije mogao uskočiti u obračun. Sve je trajalo kratko tako da na prvi trenutak nisam bio ni svjestan što se dogodilo”, kaže svjedok koji je zbog vlastite sigurnosti odlučio ostati anoniman.

“Administrativni djelatnik Kliničke bolnice Dubrava operiran je i u dobrom je stanju”, izjavio je u nedjelju navečer ravnatelj bolnice Srećko Marušić.

“Očekujemo da će potpuno fizički ozdraviti, a kakve će psihičke posljedice imati, prerano je govoriti”, kazao je Marušić i precizirao da je djelatnik u napadu zadobio teške tjelesne ozljede glave.

Kako doznajemo nakon sedam-osam dana će izići iz bolnice i nastaviti liječenje kod kuće do oporavka.

Divljački obračun u KB Dubrava komentirao je i ministar zdravstva Milan Kujundžić rekavši kako je obavijest o tome gotovo odmah.

“Strašno je to što se dogodilo”, ustvrdio je.

Komentari