REZULTATI AKCIJE 24-SATNOG NADZORA BRZINE: Na 28 lokacija evidentirano 327 prekršaja

REZULTATI AKCIJE 24-SATNOG NADZORA BRZINE: Na 28 lokacija evidentirano 327 prekršaja

- in Crna kronika
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena je 24-satna akcija nadzora brzine kretanja vozila (od 6. sati 18. do 6 sati 19. listopada)

Ova akcija je provedena istovremeno na području cijele Republike Hrvatske sukladno planu aktivnosti organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europske unije, ne samo s ciljem represivnog već i preventivnog djelovanja na sve vozače.

Na području ove Policijske uprave, akcija je provedena na ukupno 28 lokacija, a u provedbi akcije bio je uključen maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije, koji su koristili sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila.

Tijekom trajanja akcije evidentirano je sveukupno 327 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, od kojih su 252 prekršaja evidentirali policijski službenici prometne policije, dok je 75 prekršaja zabilježeno tehničkim sredstvima. Također, od ukupnog broja prekršaja 13 prekršaja prekoračenja brzine počinili su vozači motocikla.

Rekorder akcije je evidentiran kod Delnica na cesti A6 Rijeka- Zagreb, gdje je u počinjenju prekršaja u 11 sati zatečen vozač osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registarskih oznaka, kada se vozilom kretao brzinom od 161 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 80 km/h.

U istom vremenu dogodilo se i šest prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, a četiri prometne nesreće su s materijalnom štetom.

Provedbu akcije nadzora brzine kretanja vozila popratili su mediji, kao i građani koji su se uključili u pripremu akcije predlažući lokacije na kojima su smatrali da je potrebna veća prisutnost policije i nadzor brzine kretanja vozila.

Ponuđenu mogućnost iskoristilo je 50-ak građana sa svojim prijedlozima čime su doprinijeli pripremi akcije na čemu im iz PU primorsko-gornske zahvaljuju. Svi pristigli prijedlozi građana su razmotreni, od kojih je dio izabran te je na predloženim lokacijama proveden nadzor brzine kretanja vozila u sklopu ove 24-satne akcije prometne policije.

Ostali prijedlozi građana su analizirani te će nadzor brzine kretanja vozila na njima biti proveden u budućim akcijama i kroz redoviti nadzor, kao i kontrolu prometa na cestama.

 

Komentari