Riječani “kuglicama dobrih želja” prikupili 20 tisuća kuna za Dječju bolnicu Kantrida i Azil za pse!

Riječani “kuglicama dobrih želja” prikupili 20 tisuća kuna za Dječju bolnicu Kantrida i Azil za pse!

- in Izdvojeno, RIJEKA I REGIJA
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Akcija je bila izuzetno uspješna i svih 700 kuglica “nestalo” je već prvog dana te je nabavljeno još 100 kuglica

U srijedu, 28. studenog i u četvrtak, 29. studenog, na Korzu se odvijala treća po redu humanitarna akcija Kuglice dobrih želja, u organizaciji Udruge studenata biotehnologije USBRI i u suradnji s Gradom Rijeka.

Građani su tijekom akcije mogli donirati 20 kuna ili više, a zauzvrat su dobili kuglicu u koju su mogli napisati svoju božićnu poruku ili želju, a potom kuglicu objesiti na bor na Korzu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ovogodišnja humanitarna akcija imala je dvije namjene – sredstva su se prikupljala za nabavku opreme za Kliniku za dječju kirurgiju Dječje bolnice Kantrida i Azil za pse ”Društvo za zaštitu životinja Rijeka”.

Akcijom je prikupljeno ukupno 20.000 kn – za Dječju bolnicu Kantrida preko 12.200kn, dok je za Azil za pse ”Društvo za zaštitu životinja Rijeka“, prikupljeno oko 7.800 kn.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Akciju su prije tri godine pokrenule tadašnje studentice riječkog Odjela za biotehnologiju Karla Pavlović i Lea Radošević, dok je ove godine organizaciju preuzela Lara Duvnjak, studentica 1. godine diplomskog studija Istraživanje i razvoj lijekova, riječkog Odjela za biotehnologiju.

Grad Rijeka nabavio je čak 700 kuglica, koje je potom ukrasilo 40-ak studenata volontera, pretežito s riječkog sveučilišta.

Akcija je bila izuzetno uspješna i svih 700 kuglica “nestalo” je već prvog dana te je nabavljeno još 100 kuglica. Potražnja za kuglicama ove je godine bila iznad svih očekivanja i u zamjenu za donaciju podijeljeno je više kuglica no ukupno u protekle dvije godine.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I ove godine Grad Rijeka organizirao je da na Korzu bude i vatrogasno vozilo s košarom kako bi se omogućilo svima zainteresiranima da objese svoju kuglicu na više dijelove bora

Komentari

Facebook Comments