Riječanka nudila seks i skidanje uroka pa naivnog mladića ‘olakšala’ za 20 tisuća kuna

Riječanka nudila seks i skidanje uroka pa naivnog mladića ‘olakšala’ za 20 tisuća kuna

- in Crna kronika
Foto: Ilustracija

Žrtva je bio 24-godišnji mladić koji je uvučen u klupko prevara djevojke iz Rijeke

Jučer poslijepodne u riječki je zatvor smještena 23-godišnja Adrijana Ademi iz Rijeke, koja je službeno osumnjičena za sedam kaznenih djela prijevare. Mladiću, kojeg je pronašla putem oglasnika, lagala je da će mu pružati spolne usluge. S njim nije spavala, niti je dobio dogovorenu uslugu skidanja uroka, ali ga je zato u pet dana proteklog tjedna “olakšala” za 20-ak tisuća kuna, piše Novi list.

Žrtva je bio 24-godišnji mladić koji je u klupko prevara djevojke iz Rijeke uvučen nakon što je Adrijana, prema dosadašnjoj rekonstrukciji slučaja, pretočenoj u policijsku kaznenu prijavu, putem oglasnika Burza objavila oglas da pruža erotsku masažu. Mladi klijent se javio telefonom i dogovoren je susret prošlog utorka na željezničkom kolodvoru u Rijeci. Tada mu se ona predstavila kao Marinela i rekla da će mu spolne usluge pružiti za 600 kuna, a puteni užitak će mu biti uvećan i time da će im se pridružiti još jedna djevojka.

Mladić je dao traženu svotu, a Marinelu se sumnjiči da je uspjela nagovoriti mladog klijenta da joj preda još 2.000 kuna, “prodavši” mu priču da može zaraditi jer poznaje jednu ženu koja treba razmijeniti eure u kune. No, prodavačica ljubavi se izgubila kad je dobila novac.

No, sljedećih je dana lakovjerni mladić postao žrtvom serije prijevara. Već sljedećeg dana, ostao je bez 3.000 kuna. Znajući za njegove ljubavne probleme koje joj je povjerio te koristeći njegovu trenutačnu slabost i psihičku nestabilnost zbog nedavnog prekida ljubavne veze, Marinela je pridobila mladića da joj preda tu svotu novca. Lažno ga je uvjerila da će mu pružati seksualne usluge te da će, s druge strane, dodatno zaraditi u razmjeni eura u kune. Tog je dana, u srijedu poslijepodne, uspjela i u nakani da joj bude sponzor u kupnji niza artikala, držeći ga u zabludi da će spavati s njime i dovesti ga do žene koja mijenja eure u kune. Sastali su se u trgovačkom centru ZTC, a ona je onda u dva navrata u Plodinama izabrala razne proizvode koje je 24-godišnjak platio više od tisuću kuna. K tome, kupovala je u još dvije trgovine, što je sve nesretnog mladića stajalo ukupno oko dvije tisuće kuna.

Dan kasnije, mladog klijenta je, po dosadašnjim sumnjama, olakšala za oko 1.800 kuna. Predstavljajući se i dalje kao Marinela, dogovorila je s 24-godišnjakom susret na koji je došla s jednim muškarcem, lažno ga uvjeravajući da će mu dotični skidati uroke. Za tu uslugu tražila je da kupi tri šteke cigarete (805 kuna) i preda 1.000 kuna, što je nesretnik i učinio, nakon što je novac podignuo na bankomatu.

Sljedeće tri prevare, po dosadašnjim sumnjama, dogodile su dva dana kasnije, protekle subote, a vezane su za tri telekom operatera. Marinela je dovela 24-godišnjaka u poslovnicu T-coma, lažno ga uvjeravajući da će ona plaćati mjesečne rate te mu predati novac u gotovini, nakon što on na svoje ime sklopi pretplatnički ugovor. Tako je mladić sklopio ugovor za mobitel Samsung Galaxy A5, uz obvezu plaćanja u mjesečnim ratama po 67,5 kuna 24 mjeseca za uređaj te po 199 kuna 24 mjeseca za mobilne usluge. Adrijanu se sumnjiči da je zadržala mobitel radi daljnje prodaje, a 24-godišnjaku ostavila teret plaćanja oko 6.400 kuna.

Pod identičnim okolnostima dogodile su se još dvije prevare, teške ukupno gotovo 13 000 kuna.

Na kraju su ovi slučajevi dospjeli pod lupu policije, a kriminalističko istraživanje proveli su službenici Policijske postaje Opatija. Adrijana Ademi je nakon okončane policijske istrage privedena na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, a onda predvedena i na riječki Županijski sud, temeljem prijedloga tužiteljstva da joj se odredi istražni zatvor. Sudac istrage Duško Tišma osumnjičenici je odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla ponoviti kazneno djelo, piše Novi list.
Vijesti.hr

Komentari