Riječka policija najavila novi 24-satni nadzor brzine – pogledajte u kojem terminu!

Riječka policija najavila novi 24-satni nadzor brzine – pogledajte u kojem terminu!

- in Crna kronika
Foto. Ilustracija

Ovom akcijom nastoji se poboljšati stanje sigurnosti u prometu na cestama i utjecati na vozače da se pridržavaju ograničenja brzine

Policijski službenici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske sutra, od 6 sati 18. travnja (srijeda) do 6 sati 19. travnja (četvrtak) provodit će 24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila.

Riječ je o akciji koja se sukladno planu organizacije TISPOL istovremeno provodi na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj i u svim zemljama Europske unije.

Ovom akcijom nastoji se poboljšati stanje sigurnosti u prometu na cestama i utjecati na vozače da se pridržavaju ograničenja brzine. Nažalost, nepropisna i neprilagođena brzina i dalje su glavni uzročnici stradavanja u prometnim nesrećama, posebice onih s najtežim posljedicama.

Tijekom 24 sata nadzor brzine kretanja vozila će biti kontinuiran, dok će se lokacije nadzora brzine periodično mijenjati.

U provedbu akcije bit će uključen maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije te svi raspoloživi uređaju za nadzor brzine kretanja vozila.

Jednako kao i u dosad održanim akcijama 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila, i u pripremu ove akcije na poziv policije svojim prijedlozima lokacija za nadzor brzine uključio se veći broj građana na čemu im zahvaljujemo.

Provedbi 24-satne akcije nadzora brzine mogu prisustvovati građani i predstavnici medija.

Komentari