RIJEKA ADVENT: Dječji zborovi, klapa i glazbena poslastica na Trgu Riječke rezolucije!

RIJEKA ADVENT: Dječji zborovi, klapa i glazbena poslastica na Trgu Riječke rezolucije!

- in RIJEKA I REGIJA
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka tijekom ovogodišnjeg adventa diše punim plućima a središte grada je u večernjim satima živnulo kao malo kada

Nastavljaju se programi u sklopu Adventa na Korzu.

Zbor Osnovne škole Kozala sa gostima

Zbor OŠ Kozala otpjevat će nekoliko pjesama nastalih u sklopu glazbene školske radionice uz voditeljicu Vesnu Martić, a pridružit će im se učenice OŠ Sv. Matej Viškovo.

Dječji zborovi Halubajčići i Zvona Viškova

Dječji zbor Halubajčići i Zvona Viškova danas djeluju kao dječji zbor i vokalna skupina. Dolaze iz Viškova, a djeluju već 16 godina. Nastupali su na raznim festivalima. Okupljaju djecu predškolskog i školskog uzrasta.

U sklopu Rijeka Adventa će otpjevati nekoliko prigodnih blagdanskih pjesama.

Dječji zborovi Mali Riječani i Morčići

Na pozornici na Korzu danas će nastupiti Dječji zbor Mali Riječani i dječji zbor Morčići pod vodstvom prof. Egle Trošelj.

Kroz dječji zbor Mali Riječani koji je osnovan 1985. godine prošlo je više od 1700 djece predškolske dobi; a kroz dječji zbor Morčići, osnovan 1993., više od 800 djece osnovno školskog uzrasta iz Rijeke i okolice. Održano je više stotina nastupa u Rijeci, Hrvatskoj i inozemstvu, te osvojene razne festivalske nagrade.

Profesorica Egle Trošelj, osnivač i voditelj zborova, dobitnica je Nagrade Grada Rijeke za glazbeno pedagoški rad sa djecom i Malim Riječanima.

U programu je izbor autorskih pjesama pisanih za Male Riječane i Morčiće s blagdanskom tematikom.

Predstava: “Avanture Svetog Nikole” dječjeg kazališta Šareni svijet

Dječje kazalište Šareni svijet izvesti će predstavu Avanture Svetog Nikole: Jeste li očistili svoje čizmice?

Jeste li napisali pismo Svetom Nikoli? Ako niste, još nije kasno. Pošaljite svoje pismo sa željama zaštitniku svih putnika i djece. Sveti Nikola će ubrzo doći i do vas te vam donijeti poklone i upitati vas: Jeste li bili dobri? Jeste li slušali svoje roditelje? Jeste li pomagali slabijima i nemoćnima? Odgovor na ova pitanja može dati svako na svoj način a Sveti Nikola vjeruje da će svi odgovori biti dobri. Zato je i Krampusa ostavio kod kuće jer nema potrebe da Krampus dijeli šibe kad ste svi bili dobri.

Sveti Nikola će Vas razveseliti s pjesmicom i po kojim plesom. Iz svoje torbe će izvući i puno čarolije koja će svačije lice ukrasiti osmijehom.

Advent na Kobleru: Klapa Dišpet

Adventsku večer uljepšat će večeras Klapa Dišpet.

Ri gastro Advent: Božićni koncert MPZ Rijeka Sempre Allegro

Mješoviti pjevački zbor “”Rijeka-Sempre Allegro”” osnovan je na sv. Ceciliju 22. studenog 2014. godine s namjerom okupljanja zaljubljenika u glazbu i zborsko pjevanje.

Dirigentica i osnivačica zbora je Helga Dukarić Dangubić, profesor savjetnik i zborovođa, Maestra mentorica Hrvatske udruge zborovođa.

Zbor je u kratkom vremenu svog postojanja ostvario čak četiri međunarodna nastupa s visokim rezultatima. Svoje prvo međunarodno uspješno predstavljanje Zbor je imao 31. svibnja 2015. na festivalu FAKS u Rovinju.

Zbor kontinuirano i kvalitetno radi, brzo se razvija te postiže zapažene rezultate te je namjera, cilj i intencija svih članova nastaviti u istom pozitivnom smjeru uz daljnje razvijanje suradnje sa srodnim organizacijama i zborovima.

Advent na Gradini: Doček Svetog Nikole

Najmlađi će ove godine na Trsatskom kaštelu od 15 sati moći dočekati Svetog Nikolu. (OVDJE)

Komentari

Facebook Comments