Roditeljima mladića (16) koji je motorom usmrtio Lauru B. prijeti zatvor!

Roditeljima mladića (16) koji je motorom usmrtio Lauru B. prijeti zatvor!

- in Crna kronika

‘Dopuštali su mu da vozi motor za koji nije ni mogao dobiti dozvolu’

Mjesec i pol od tragedije u Starigradu kraj Paklenice, kad je pijani 16-godišnjak iz Selina, vozeći se na motociklu pred zoru “pokupio” tri tinejdžerice, od kojih je 18-godišnja L.B. preminula nedugo nakon naleta, pod lupu tužiteljstva došli su roditelji nesavjesnog srednjoškolca.

Prošlog tjedna, naime, u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Zadru ispitani su dječakov 46-godišnji otac te pet godina mlađa majka, jer su mu dopuštali da vozi motocikl KTM 200 DUKE od 200 kubika, a za koji dozvolu za upravljanje ne može dobiti prije svoje punoljetnosti.

Tužiteljstvo sumnja da su upravo roditelji 16-godišnjeg vozača, koji će do smrti na duši nositi pogibiju 18-godišnje djevojke, od 15. studenog 2016., kad su mu prvi put dali da vozi jurilicu, pa do 2. kolovoza 2018., kad se nesreća dogodila, dopuštali da ga vozi iako su itekako bili svjesni da njihov sin ne samo da nema vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilima, već i da motocikl ima 200 kubika, piše Jutarnji list.

Kazneno su prijavljeni zbog povrede djetetovih prava, a ako im se i sudskim putem dokaže krivnja, prijeti im od šest mjeseci do pet godina zatvora.
Vijesti.hr
Foto: ILUSTRACIJA/Ivana Ivanovic/PIXSELL

VIDEO DANA: Bizarna krađa u Rijeci!

Komentari