SDP-ov Jovanović o Mamićevoj presudi: ‘Ponosan sam, to dokazuje koliko sam bio u pravu’

SDP-ov Jovanović o Mamićevoj presudi: ‘Ponosan sam, to dokazuje koliko sam bio u pravu’

- in Vijesti
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Bili smo u pravu i zato sam danas ponosan. Siguran sam da su nakon ove presude pred nama bolji dani za hrvatski sport”, smatra Jovanović

Presudu braći Zdravku i Zoranu Mamiću te Damiru Vrbanoviću pozdravio je u srijedu SDP-ov saborski zastupnik i bivši ministar sporta Željko Jovanović. U svom priopćenju istakao je kako je dokazano da je Dinamo Mamićima služio kao “bankomat” kojim su financirali osobne potrebe, ali i HDZ-ove kampanje i predsjedničine rođendane.

“Nakon današnje nepravomoćne presude udruženom pljačkaškom poduhvatu braće Mamić i Vrbanovića dopuštam si reći da je to potvrda koliko sam bio u pravu u izjavama o močvari koja je uništavala hrvatski nogomet, nogometaše i sve vrijedne sportske volontere i navijače”, objavio je u priopćenju Jovanović.

Svašta je, kaže, prošao zbog toga, ali danas svi vide da je i u tom slučaju, kao i kod svih drugih poteza u resoru obrazovanja, znanosti i sporta, bio u pravu.

“Najbolje to vidimo po tome u kojoj mjeri se sport ogadio ljudima, dovoljno je doći na utakmice Dinama i vidjeti sramotno prazan stadion. Mislim da to sve govori”, dodao je Jovanović.

Dok je s Petrom Skansijem radio na izmjenama Zakona o sportu i Zakona o sportskoj inspekciji, kaže Jovanović, borili su se da razni menadžeri poput Mamića ne reketare sport i sportaše, ne pljačkaju sportske klubove i ne oštećuju državni proračun za svoje osobno bogaćenje.

“Bili smo u pravu i zato sam danas ponosan. Siguran sam da su nakon ove presude pred nama bolji dani za hrvatski sport”, smatra Jovanović.

Vijesti.hr

Komentari