SKANDAL U ŠKOLI: Učenici na satu zavlačio ruke u gaćice, profesor o svemu šutio?

SKANDAL U ŠKOLI: Učenici na satu zavlačio ruke u gaćice, profesor o svemu šutio?

- in Vijesti
Photo: Ilustracija (Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Nakon što je djevojčica roditeljima prenijela što se dogodilo, profesor je dobio izvanredni otkaz

Školski odbor Medicinske škole u Puli u petak je smijenio ravnateljicu škole Gordanu Ćoso, a vršiteljicom dužnosti ravnateljice imenovana je dosadašnja predsjednica Školskog odbora Sanja Benazić-Kliba. Razlog smjene zasad nitko u školi ne želi službeno potvrditi.

Iako smijenjena, bivša ravnateljica Ćoso danas je došla na svoje radno mjesto, čime je dala do znanja da ne priznaje odluku o smjeni. Kaže da će se o slučaju očitovati nakon što sve nadležne institucije donesu konačnu odluke.

Kako doznaje Glas Istre od člana Školskog odbora smjeni ravnateljice kulminirao je njezin odnos prema jednom profesoru škole, s kojim u kolektivu već godinama imaju problema, a kojeg ravnateljica navodno cijelo vrijeme štiti i pokriva.

Dotični profesor učestalo kasni na nastavu ili se uopće ne pojavljuje na radnom mjestu, a okidač je nedavni slučaj na njegovom satu kada je među učenicima došlo do neprimjerenog seksualnog ponašanja.

“Prema tvrdnjama jedne učenice, došlo je do seksualnog uznemiravanja, a navodno ju je kolega iz razreda na satu pipkao i zavlačio joj ruke u gaćice i grudnjak. Nakon što je djevojčica roditeljima prenijela što se dogodilo, ravnateljica je uz suglasnost Školskog odbora donijela odluku o izvanrednom otkazu dotičnom profesoru. Međutim, nekoliko dana kasnije ravnateljica je odluku o otkazu željela povući i tako vratiti profesora na posao, s čime se nije složio Školski odbor”, kaže izvor za Glas Istre.

Komentari

Facebook Comments