„SKRIVENA“ IZMJENA ZAKONA: Za kunu manjka u blagajni – kazna 300.000 kn!?

„SKRIVENA“ IZMJENA ZAKONA: Za kunu manjka u blagajni – kazna 300.000 kn!?

- in Vijesti

Dosad se kažnjavao samo višak u blagajni jer on pretpostavlja da je ugostitelj prodao robu za koji nije izdao račun. Porezni stručnjaci u tome ne vide smisla…

U paketu poreznih zakona koji će danas biti usvojeni na Vladi, našla se i jedna izmjena koja je prilično skrivena i dosad je ostala neprimijećena. Izmjenom Općeg poreznog zakona, propisano je da će se kažnjavati i manjak gotovine u blagajni i to kao teži porezni prekršaj. Dosad se kažnjavao samo višak u blagajni jer on pretpostavlja da je ugostitelj prodao robu za koji nije izdao račun i tako vara državu.

Porezni inspektori su tijekom prošlih godina znali zatvarati lokale i zbog par kuna viška, pa su zato mnogi odmah odvajali napojnice. No, ako predložene izmjene Ministarstva financija prođu, sada će se kažnjavati i manjak, pišu 24 sata.

Porezni stručnjaci u tome ne vide smisla i nije im jasno zašto se uopće ide s takvom odredbom. Pogotovo jer je predviđena kazna od 5.000 do 300.000 kuna za pravnu osobu, a dodatno će se kazniti od 3.000 do 30.000 odgovorni u pravnoj osobi.
Vijesti.hr
Davor Javorovic/PIXSELL

Komentari