Slovenac na riječkoj zaobilaznici “testirao” Škodu, dobio lijepu novčanu kaznu

Slovenac na riječkoj zaobilaznici “testirao” Škodu, dobio lijepu novčanu kaznu

- in Crna kronika
Photo: Dino Stanin/Pixsell

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske i proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala promet, a u cilju sprječavanja najtežih nesreća te poglavito stradalih i ozlijeđenih sudionika

Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, kao i svi ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

U spomenutom razdoblju ukupno je zabilježeno 204 prometna prekršaja. Najveći je broj prekršaja evidentiran u kategoriji vožnji pod utjecajem alkohola – 25, slijede prekoračenja dopuštene brzina kretanja vozila – 23 prekršaja, zatim 17 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te ostalih 126 prekršaja.

Ukupno je alkotestirano 166 vozača, a u vožnji pod utjecajem alkohola je zatečeno 25 vozača, od kojih je jedan odbio alkotestiranje, kao i test na droge.

Što se tiče visine koncentracija, 12-orici vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,50 do 1,00 g/kg, sedam ih je imalo koncentraciju alkohola iznad 1,50 g/kg , četiri od 1,00 do 1,50 g/kg, dok dva do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači). Od navedenih vozača pet su recidivisti u počinjenju ovog prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,12 g/kg izmjerena je sinoć 54-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Nissan, delničkih registarskih oznaka, kada ga je policija zaustavila oko 21.30 sati na području Ravne Gore.

U nadzoru brzine u prometu, najviša je zabilježena na riječkoj zaobilaznici jučer u 15. 20 sati. Slovenski je državljanin krećući se iz smjera Rijeke prema Rupi, upravljao osobnim vozilom marke Škoda, slovenskih registarskih oznaka, brzinom od 169 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 80 km/h. Zbog počinjenog prekršaja, izrečena mu je novčana kazna od 3 000 kuna te zabrana upravljanja vozilom B kategorije na mjesec dana.

Od ostalih prekršaja, izdvajamo tri prekršaja koja se odnose na vožnju u vrijeme zabrane upravljanja vozilom, dva su prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje, kao i jedan prekršaj vožnje s vozilom kojemu je istekla registracija vozila i tehnički je neispravno.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske napominju kako su svi počinitelji prekršaja sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te ujedno pozivaju sve sudionike u prometu na poštivanje propisa u cilju boljeg stanja sigurnosti u prometu.

VIDEO DANA:

Komentari