„SMRT NA KOTAČIMA“: 40-godišnjak se na području Čavli vozikao teretnjakom s gotovo 3 promila alkohola u krvi!

„SMRT NA KOTAČIMA“: 40-godišnjak se na području Čavli vozikao teretnjakom s gotovo 3 promila alkohola u krvi!

- in Crna kronika
Foto. Ilustracija

40-godišnji vozač teretnog vozila Iveco riječkih registracijskih oznaka zaustavljen je u subotu 21. travnja oko 00.40 sati

Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 67 prometnih nesreća od kojih su sedam teže, a 60 lakše

U ovim nesrećama jedna je osoba, nažalost, smrtno stradala, šest je osoba teže a 16 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 501.900 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je i šest stranih državljana, četiri pješaka, ali i tri alkoholizirana vozača.

U nadzoru je alkotestirano ukupno 356 vozača, od kojih je kod njih 38 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a tri vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti.

Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi između 25. i 35. godine života, njih 22, 14 ih je u dobi iznad 35. godine života, dok ih je pet u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,72 g/kg izmjerena je 40-godišnjem vozaču teretnog vozila marke Iveco, riječkih registracijskih oznaka, koji je zaustavljen u subotu, 21. travnja oko 00.40 sati na području Čavli.

Zbog počinjenja prekršaja, protiv njega je podnijet optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari