TJEDNA PROGNOZA: Nakon prljave kiše, dominacija sunca!

TJEDNA PROGNOZA: Nakon prljave kiše, dominacija sunca!

- in Vijesti
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon što prođe današnja i sutrašnja prljava kiša, pri čemu lokalno može biti i jače izraženog nevremena, druga polovina tjedna u cijelu zemlju donosi lijepo vrijeme

Ako ste se danas probudili i pronašli svog najdražeg limenog ljubimca okupanog nečim što sliči na blato, niste jedini jer je u mnogim dijelovima Hrvatske jučer padala prljava, žuta kiša. Naime, položaj i snaga trenutačne ciklone su takvi da ona prema nama donosi veću količinu toplog i vlažnog zraka iz Afrike koji je pun pijeska. Nadamo se samo da niste odmah odjurili u autopraonicu! Bila bi to greška jer stiže još prljave kiše…

A što još možemo očekivati do kraja tjedna, kad končano možemo oprati aute, kad će stati jugo – odgovore na sva ta pitanja, doznajte u tekstu.

DANAS

Ostatak ponedjeljka bit će promjenjivo do pretežno oblačan. Kiša je moguća u cijeloj zemlji no najveća vjerojatnost za nju je u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici, sjevernom Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije. Tamo gdje će kiša padati, ponovno će to biti žuta i prljava. I jedno upozorenje – u sjeverozapadnoj Hrvatskoj kasno poslijepodne može biti jačeg nevremena praćenog grmljavinom i tučom! Na Jadranu će i dalje puhati umjereno jugo, a na kopnu većinom slab do umjeren jugoistočni vjetar koji će jedino za vrijeme prolaska pljuskova biti pojačan i promjenjivog smjera.

SUTRA

Sutra će biti promjenjivo, na kopnu i pretežno oblačno. Povremeno će padati kiša, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom, osobito na kopnu, i to u Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji gdje će biti najčešći. Međutim, ne zaboravite, prolazna kiša je moguća i drugdje, tako da je dobro imati mali kišobran stalno pri ruci. Usput, ta će kiša opet biti ona žuta i prljava pa još malo pričekajte s pranjem vaših automobila. Najviše sunca bit će u Dalmaciji. Jutro će u cijeloj zemlji biti ugodno s najnižom temperaturom uglavnom od 10 do 15 °C. Najviša dnevna temperatura bit će između 20 i 24 °C, samo u gorskim krajevima nekoliko stupnjeva niža.

DO KRAJA TJEDNA NA JADRANU

Na Jadranu će od srijede do kraja tjedna biti sunčano, a često i pretežno vedro. Jutarnja temperatura bit će oko 15 °C, a poslijepodnevna oko 23 °C.

U srijedu i četvrtak će puhati umjerena do jaka bura, a za vikend burin i umjeren sjeverozapadni vjetar, što su pravi znakovi stabilnog vremena.

DO KRAJA TJEDNA U UNUTRAŠNJOSTI

U srijedu će na kopnu biti stabilnije. Još malo prolazne kiše moguće je samo ujutro, dok će kasnije će biti sunčanije. Međutim, bit će i vjetrovito, puhat će umjeren sjeverac pa će se činiti svježije.

Najviša temperatura u srijedu oko 21 °C. Od četvrtka do kraja tjedna bit će pretežno sunčano i vrlo ugodno. Najniža jutarnja temperatura bit će oko 10 °C, a najviša dnevna između 20 i 24 °C. Vjetar će malo oslabjeti.

Dakle, nakon što prođe današnja i sutrašnja prljava kiša, pri čemu lokalno može biti i jače izraženog nevremena, druga polovina tjedna u cijelu zemlju donosi znatno stabilnije, sunčanije i ugodnije vrijeme, po volji mnogih.

Ipak, zbog vjetra će i dalje koncentracije raznih peludi, osobito drveća, biti visoke, pa alergičari imajte to na umu pri boravku u prirodi!

Za još više detaljnih informacija o vremenu, osobito budućem, pratite prognozu svaki dan, odmah nakon RTL-a Danas, u 19:35!

Nikola Vikić Topić

Komentari

Facebook Comments