TJEDNA PROGNOZA: Nastavlja se iznadprosječno topao rujan!

TJEDNA PROGNOZA: Nastavlja se iznadprosječno topao rujan!

- in Vijesti

Da se ljetno vrijeme nastavlja do njegova kalendarskog kraja, ponekad i dulje, posljednjih godina nije toliko neuobičajeno

Prema prognozama, rujan ćemo zasigurno svrstati u iznadprosječno tople mjesece.

MORE

I za Jadran slijedi prava ljetna prognoza. Noći će na sjevernom Jadranu biti ugodne, uglavnom oko 20 °C, u Dalmaciji tople, oko 22 °C. Nastavlja se sunčano i suho vrijeme. Sutra će temperature biti slične današnjima, oko 29 stupnjeva. Od srijede još malo toplije, oko 30 stupnjeva, a na dubrovačko-neretvanskom području izgledno je i do maksimalnih 32 °C.

 

U vrućim poslijepodnevnim satima ugodu će donositi slab do umjeren maestral. Veći će dio tjedna nebo prekrivati ili visoki oblaci kroz koje sunce nesmetano prolazi ili niski grudasti koji tek povremeno skrivaju Sunčeve zrake. Zato očekujemo u prosjeku između 10 i 12 sati osunčavanja, a krajem tjedna još malo toplije more. Trenutačno su temperature mora za 1,5 do 2 °C više od prosjeka za ovaj dio godine.

KOPNO

Ovoga nas tjedna očekuje pravo kasnoljetno vrijeme – sunčano i toplo uz slab vjetar. Sutra će temperatura biti još za stupanj viša od današnje, a najtoplije će biti sredinom tjedna. U većem će dijelu nizinske Hrvatske danju biti oko 29 °C, a u unutrašnjosti Dalmacije, Baranji i Srijemu za stupanj, rijetko do dva, toplije. Tako će se zadržati sve do petka.

U Gorskom kotaru i Lici i sutra ugodnih 24 °C do 26 °C, sredinom dana uz nešto više oblaka pa je moguć poneki pljusak. Od srijede i ovdje toplo, oko 28 °C. Visoke temperature bit će ipak podnošljivije zbog svježih jutara. U gorju, kotlinama i područjima uz rijeke računajte i na mjestimičnu maglu, koja će se nakon 8-9 sati ujutro razići.

Uživajte u suncu i toplini još barem 5 dana. A hoće li neka konkretnija kiša ili se ljeto i dalje nastavlja, doznajte već danas u emisijama RTL Vijesti u 16:30 i RTL Danas u 18:30. Video prognoze i ostale zanimljivosti o vremenu možete pronaći i na našoj Facebook stranici RTL Vrijeme.
Željka Pogačić
Foto: RTL

Komentari