TRI ZLATA I SREBRO! Riječke sinkro plivačice ostvarile velik uspjeh na Državnom seniorskom prvenstvu u sinkroniziranom plivanju

TRI ZLATA I SREBRO! Riječke sinkro plivačice ostvarile velik uspjeh na Državnom seniorskom prvenstvu u sinkroniziranom plivanju

- in Sport

Na prvenstvu su nastupile seniorke iz pet hrvatskih klubova, njih ukupno 38

Plivačice Primorje Aqua Marisa su na Državnom seniorskom prvenstvu u sinkroniziranom plivanju održanom 20. i 21. svibnja 2017. na Bazenu zimskog plivališta Mladost u Zagrebu osvojile su ukupno tri naslova državnih prvakinja (u solu, timu i kombiniranim rutinama).

Na prvenstvu su nastupile seniorke iz pet hrvatskih klubova, njih ukupno 38.

Već tradicionalno u ovoj dobnoj skupini najveći konkurent Primorjašicama za medalju je zagrebački Špoljarić sinkro klub (ŠASK) koji je na Prvenstvu osvojio tri srebra i zlato, dok su medalje još osvojili Zagrebački sinkro klub (tri bronze) i splitska Dolfina (bronza u kombinaciji).

Za Primorje Aqua Maris nastupile su Rebecca Domika, Iva Matanović, Tea Mustać, Magdalena Radovčić, Katja Turković, Ani Jurković, Mia Soldatić, Petra Juranović, Elena Galović i Matea Butorac, a trenerica ekipe je Monica Marinelli.

U disciplini solo prvakinja države postala je Rebecca Domika.

U duetu su Rebecca Domika i Tea Mustać te Matea Butorac kao rezerva osvojile srebrnu medalju.

U disciplini tim (Rebecca Domika, Iva Matanović, Tea Mustać, Magdalena Radovčić, Katja Turković, Ani Jurković, Mia Soldatić, Petra Juranović s rezervom Elenom Galović) Primorjašice su osvojile zlato ispred ŠASK-a i ZSK dok su u kombiniranim rutinama (Rebecca Domika, Iva Matanović, Tea Mustać, Magdalena Radovčić, Katja Turković, Ani Jurković, Mia Soldatić, Petra Juranović, Elena Galović, Matea Butorac) izuzetnom izvedbom osvojile zlato, također ispred ŠASK-a i ZSK.

Vrhovni sudac Prvenstva bila je Iva Gričar iz Zagreba, uz sudjelovanje sudaca iz Zagreba, Rijeke i Splita.

Državna prvenstva u sinkroniziranom plivanju završavaju se 3. lipnja u Zagrebu prvenstvom za kadetkinje. Ova ekipa Primorja Aqua Marisa (bez Rebecce Domike i Ive Matanović) okreće se pripremama za tradicionalni međunarodni Primorje Synchro Cup koji se ove godine organizira od 8. do 11. lipnja na Bazenima Kantrida čime će plivačice Primorja Aqua Marisa završiti ovu, za njih izuzetno uspješnu sezonu.

Komentari