U ponedjeljak na Korzu druženje socijalnih radnika i građana

U ponedjeljak na Korzu druženje socijalnih radnika i građana

- in RIJEKA I REGIJA

Povodom Svjetskog dana socijalnog rada Udruga socijalnih radnika Rijeka organizira druženje stručnjaka iz područja socijalne skrbi i građana na Korzu, u ponedjeljak 19. ožujka s početkom u 15 sati

Svjetski dan socijalnog rada obilježava se već 35 godina trećeg utorka u ožujku s ciljem ukazivanja na profesiju socijalnog radnika i njihovu ulogu borbe protiv društvenih i ekonomskih problema, a ovogodišnji moto je „Promicanje održivog razvoja i zdravih zajednica“.

Rad s ugroženim društvenim skupinama temelji se na pomaganju, savjetovanju i prevenciji kojeg ograničene zakonske ovlasti i položaj ovih radnika ne olakšavaju.

„Status socijalnih radnika nije dobro reguliran, stoga ćemo se boriti, zajedno s učiteljima, da postanemo zaštićeni radnici“, rekao je Livio Dolgoš, potpredsjednik Udruge socijalnih radnika Rijeka, koja okuplja zaposlene u lokalnim institucijama socijalne skrbi, na najavnoj konferenciji za medije.

Tajnica Udruge Andreja Balaž Gilja kazala je kako je medijska slika ove struke temeljena na negativnim aspektima zbog čega je važno promovirati ulogu socijalne skrbi u društvu te pozvala građane da u ponedjeljak na Korzu posjete njihove štandove, podijele svoja iskustva i daju prijedloge za poboljšanje rada.

Usprkos okolnostima u kojima se socijalni rad obavlja kao što su bolest, siromaštvo i nasilje, prisutni su se složili da iz svog angažmana nose lijepa iskustva koja proizlaze iz zadovoljstva pomaganja ljudima.

Pročelnica gradskog Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković zaključila je kako je ovo druženje dobra prilika za valorizaciju dosadašnjeg rada te izrazila nadu u poboljšanje uvjeta socijalnih radnika te posljedično njihovog rada.

Komentari