U Rijeci i okolici alkotestiran 331 vozač: evo i rekordera akcije, pogledajte koliko je „napuhao“!

U Rijeci i okolici alkotestiran 331 vozač: evo i rekordera akcije, pogledajte koliko je „napuhao“!

- in Crna kronika
Foto: Ilustracija (Petar Glebov/PIXSELL)

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena je preventivno-represivna akcija s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola u organizmu

U akciji je 14./15. travnja ukupno akotestiran 331 vozač, a koncentracija alkohola iznad dozvoljenih 0,5 g/kg izmjerena je kod 31 vozača.

Osobe kod kojih je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu upravljale su osobnim vozilima te s dva motocikla i jednim teretnim vozilom.

Najviše je vozača, njih 24, s izmjerenom koncentracijom alkohola između 0,5 i 1,5 g/kg, sedam vozača je imalo koncentraciju alkohola iznad 1,5 g/kg, osam ih je imalo koncentraciju do 0,5 ( mladi i profesionalni vozači ) dok su trojica vozača odbila alkotestiranje.

Pod utjecajem alkohola, prema dobi vozača 12 ih je u dobi od 18 do 24. godina, isto kao i u kategorijama od 25 do 30. godina, odnosno od 31. do 40. godine života, dva su u dobi od 41. do 50. godine života, dok su četiri osobe starije od 50. godine života.

Rekorder akcije je 38-godišnji hrvatski državljanin kojega je policija zatekla 14. travnja oko 20.15 sati na području Novog Vinodolskog kako upravlja osobnim vozilom marke Fiat Punto pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,42 g/kg.

Svi vozači kojima je izmjerena koncentracija alkohola iznad dozvoljene prekršajno su sankcionirani u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari