“#UGASIMOTOR”: Riječki vozači u srijedu će blokirati i kružni tok na Škurinjama na sat vremena!

“#UGASIMOTOR”: Riječki vozači u srijedu će blokirati i kružni tok na Škurinjama na sat vremena!

- in RIJEKA I REGIJA
Foto: Ilustracija

Najavljena još jedna akcija zaustavljanja vozila zbog rasta cijena goriva, a kako ističu organizatori iz Rijeke glavna blokada u Rijeci bit će na kružnom toku na Škurinjama

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Nakon što su vozači u Rijeci i drugim hrvatskim gradovima (OVDJE) prošlog petka desetominutnim zaustavljanjem prometa prosvjedovali zbog visoke cijene goriva, građanska inicijativa “Stop rastu cijena goriva!” za srijedu je najavila novu akciju.

Ovoga puta vozače pozivaju da motore ugase na sat vremena!

“Ova akcija je prvi korak u borbi za jeftiniju i održivu državu iz koje se ne bježi”, priopćili su u ponedjeljak iz građanske inicijative “Stop rastu cijena goriva!”, zahtijevajući snižavanje cijene goriva ispod 9 kuna te smanjenje trošarine, prenijela je Hina.

Nova akcija “#UGASIMOTOR” dogovorena je za srijedu, kada vozače pozivaju da od 15.30 do 16.30 sati ugase motore na svojim vozilima u cijeloj Hrvatskoj.  Kažu da  im se nakon prošle akcije javilo na stotine građana s namjerom da se samoorganiziraju u znak prosvjeda protiv rasta cijene goriva!

Iz te inicijative navode kako su, prema policijskom izvješću, 2.572 vozila sudjelovala u petak u blokadama hrvatskih prometnica, a u srijedu očekuju barem 10.000 vozila na kojima će se ugasiti motori.

“Iako nam mnogi prigovaraju da je generalna proba bila loša, dobili smo poziv iz Ministarstva financija i rečeno nam je da su spremni za razgovor”, kažu u inicijativi.

Naglašavaju kako ne organiziraju punktove, niti građane, koji se samoorganiziraju i na vlastitu odgovornost sudjeluju u akciji.

Napominju kako je bitno osigurati jedan prometni trak za nesmetano kretanje Hitne pomoći, vatrogasaca i policije.

Osim vozača osobnih vozila, pozivaju i pješake, bicikliste, motocikliste te vozače svih kategorija da se pridruže akciji.

Vijesti.hr

Komentari

Facebook Comments