Uhićen osumnjičenik za izazivanje požara na Škurinjama!

Uhićen osumnjičenik za izazivanje požara na Škurinjama!

- in Crna kronika
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Muškarac (35) je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske i l. policijske postaje Rijeka u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom iz Rijeke, proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti, izvješćuju danas iz PU primorsko-goranske.

Sumnjiči se da je 16. veljače, oko 21 sat, u skladištu u vlasništvu zagrebačke tvrtke na Škurinjskoj cesti u Rijeci izazvao požar ispraznivši pepeljaru s neugašenim cigaretama u plastičnu vreću za otpad. Skladište je napustio bez da se prethodno uvjerio da su svi opušci ugašeni, uslijed čega je došlo do zapaljenja sadržaja plastične vreće. Nastali požar proširio se na skladišni prostor spomenute tvrtke sa strojevima, opremom i drugim predmetima, kao i na skladište druge tvrtke te na autopraonicu u neposrednoj blizini. Sveukupna materijalna šteta cijeni se na više milijuna kuna.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška kaznena djela protiv opće sigurnosti, a u svezi s kaznenim djelom dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom, 35-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Nakon prvog ispitivanja u Općinskome državnom odvjetništvu u Rijeci, pušten je da se brani sa slobode jer u tom slučaju nema zakonskih razloga za određivanje istražnog zatvora, doznaje se od Općinskoga državnog odvjetništva.

Muškarac je ispitan na temelju kaznene prijave primorsko-goranske Policijske uprave zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Osumnjičen je da je 16. veljače u 20,56 sati u skladištu u sklopu prodajnog centra Elgrada u Rijeci, “olako držeći da neće izazvati požar i ugroziti sigurnost imovine, pepeljaru s opušcima ispraznio u vreću u kojoj je bio ostatak drvne građe”, navodi Općinsko državno odvjetništvo.

Neugašeni opušci zapalili su sadržaj u vreći i vatra se proširila na skladište. Uništeno je pet hala Elgrada, obližnja hala i autopraonica.

Prema informaciji Općinskoga državnog odvjetništva, šteta je 7,5 milijuna kuna.

Komentari