VEČERAS U GERVAISU Kazališna predstava “za odrasle” Političar

VEČERAS U GERVAISU Kazališna predstava “za odrasle” Političar

- in Kultura, Mozaik

U srijedu 18. listopada u 20 sati u opatijskom centru Gervais održat će se kazališna predstava „Političar“ autora Ladislava Prežigala u izvedbi B Glad Produkcije iz Zagreba kojom će započeti šesto izdanje Festivala neovisnih kazališta i kazališnih družina Republike Hrvatske – FEN 2017.

Predstava za odrasle
Ladislav Prežigalo: POLITIČAR
B GLAD Produkcija, Zagreb
Srijeda, 18. listopada 2017. u 20 sati / Centar Gervais, Opatija

Dramaturgija i režija: Igor Weidlich / Uloge: Slavko Slobin / Trajanje: 70 min

Slavko Sobin u monokomediji ‘Političar’, autora Ladislava Prežigala, hrvatskoj će javnosti pokazati kako je to iza kulisa naše svakodnevne politike.

Dok lijeve, desne, i one ‘srednje’ stranke počinju svoje političko nadmetanje u kojem je većini umjesto dobrobiti naroda na umu jedino vlastiti stolac, poznati glumac utjelovit će u ovoj dinamičnoj predstavi pet živopisnih likova koji preko koalicije žele ostvariti samo jedan cilj – ugrabiti fotelje.

Jedan mračni kut restorana, jedna politička misija i pet urnebesnih likova – seljačina, mladi revolucionar, ginekolog koji želi zaštititi neke svoje mutne poslove, stari politički lisac koji mijenja stranke kao kapute i ambiciozna direktorica jedne banke. Svi oni žele vlast i svi oni žele zbrinuti sebe. A sve ih utjelovljuje jedan glumac – Slavko Sobin.

Kako se rade političke koalicije i kakav je ustvari um prosječnog političara? Ova urnebesna komedija demistificirat će izbore u Lijepoj Našoj i natjerati političare da se zamisle. Autor i glumac ne sumnjaju da će se mnogi u njoj i prepoznati.

Cijena ulaznice za predstave za odrasle: 40,00 kn
Cijena ulaznice u paketu (uključuje 3 različite predstave za odrasle; kupnja je moguća isključivo u uredu Festivala Opatija, na adresi Zert bb, Opatija): 30,00 kn

Festival neovisnih kazališta – FEN 2017. traje od 18. do 22. listopada na raznim lokacijama u Opatiji i ugostit će 13 kazališta iz Zagreba koja će izvesti 7 predstava za odrasle, 6 predstava za djecu i održati jednu lutkarsku radionicu. Više informacija o FEN-u na fen.festivalopatija.hr

Komentari