„VESELA“ NOĆ Pijana Riječanka vozilom udarila u stablo i stup javne rasvjete pritom oštetivši semafor

„VESELA“ NOĆ Pijana Riječanka vozilom udarila u stablo i stup javne rasvjete pritom oštetivši semafor

- in Crna kronika

Sve se dogodilo na raskrižju ulica Viktora Cara Emina i Nikole Tesle u noći 6. kolovoza

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 94 prometne nesreće, od kojih je šest bilo težih, a 88 lakših.

U prometnim nesrećama dvije su osobe smrtno stradale, šest je osoba teže, a 25 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1.623.300 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovala su tri pješaka, 30 stranih državljana, ali i osam alkoholiziranih vozača.

Alkotestiran je 361 vozač, od kojih je kod njih 39 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod dva vozača do 0,50 g/kg, a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti.

Od alkoholiziranih vozača najviše, njih 21 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 11 u dobi između 25. i 35. godine života, a 10 ih je bilo u dobi između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,71 g/kg izmjerena je u noći 6. kolovoza 58-godišnjoj vozačici, koja je upravljala osobnim vozilom marke Nissan, riječkih registracijskih oznaka.

Ona je u Rijeci na raskrižju ulica Viktora Cara Emina i Nikole Tesle vozilom udarila u stablo drvoreda na desnom nogostupu, potom u betonski rubnjak, a zatim i u metalni stup javne rasvjete s kojeg je pala lampa i oštetila semafor.

Vozačica u ovoj prometnoj nesreći nije ozlijeđena, a nastala šteta je oko 26.000 kuna.

Komentari