VIAREGGO CUP: Juniori Rijeke pobijedili Euro New York

VIAREGGO CUP: Juniori Rijeke pobijedili Euro New York

- in HNK Rijeka, Sport

Juniori Rijeke pobijedili su Euro New York 2:0 u drugom kolu razigravanja po skupinama na međunarodnom turniru “Viareggio cup”

Rijeku je do pobjede odveo dvostruki strijelac Dukađin. U drugoj utakmici u skupini Juventus je pobijedio Benevento 2:1.

Na prvi pogodak čekalo se do 36. minute. Vuk je povukao brzu kontru, pobjegao obrani i izašao sam pred vratara Besta. Best je obranio njegov pokušaj, ali lopta se odbila samo do Dukađina koji sa nekih sedamnaest metara pogađa praznu mrežu za 1:0.

Isti igrač povisio je vodstvo u 79. minuti. Črnko je srušen u kaznenom prostoru, sudac je pokazao na bijelu točku, a Dukađin sigurno realizirao za 2:0.

Sjajnu priliku propustio je Dukađin u 68. minuti kada je sam izašao pred Besta, zaobišao ga, ali njegov udarac otišao je pokraj gola.

Prvu priliku Rijeka je imala u sedmoj minuti kada je Črnko ubacio, ali je Vuk bio prekratak. Zatim je zaprijetio Ristovski u 25. minuti. Nakon ubačaja Črnka iz slobodnog udarca s desne strane, glavom je pucao iz blizine, a lopta je otišla tik uz vratnicu.

Euro New York prvi put je zaprijetio u 15. minuti. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca lopta je otišla pored gola.

U 29. minuti Santucci je iskoristio pogrešku obrane i pucao iskosa s ruba peterca, ali Pandur je sjajnom reakcijom sačuvao mrežu.

U nastavku Rijeka je odmah zaprijetila preko Črnka. Nogometaš Rijeke potegnuo je s osamnaest metara, ali vratar Best je bio spreman. Dukađin je probao s ruba šesnaesterca, ali je pogodio vanjski dio mreže.

U 57. minuti, Štefulj je nakon kornera izbio s crte i sačuvao vodstvo Rijeke. Pred kraj utakmice Vilcini je pucao pokraj gola sa sedamnaest metara.

RIJEKA – EURO NEW YORK 2:0

Utakmica 2. kola Viareggio cupa: Rijeka – Euro New York 2:0. Sudac: Di Graci (Como).

Strijelac: 1:0 Dukađin (20′), 2:0 Dukađin (80′).

Žuti kartoni: Štefulj (Rijeka), Yanes jr. (Euro New York).

RIJEKA: Pandur, Štefulj, Čeliković, Mulac, Svetić (od 82′ Pintarić), Vuk (od 89′ Jurešić), Ristovski, Črnko (od 87′ Bušnja), Smolčić, Lepinjica, Dukadin.

EURO NEW YORK: Best, Rodriguez (od 60′ Briscoe), Previte (od 72′ Buljubašić), Ponieman (od 60′ Yanes jr.), Ziyaev (od 81′ Konate), Santucci, Maiello, Yanez (od 81′ Giardina), Canalicchio, Vargas (od 81′ Vilcini), Canali.

Komentari