(VIDEO) APSURD: Osuđeni pedofil bolovanjem odgađa odlazak u zatvor, a radi na crno!

(VIDEO) APSURD: Osuđeni pedofil bolovanjem odgađa odlazak u zatvor, a radi na crno!

- in Crna kronika

‘Radi u šumariji, ide na fizikalne terapije na koje ustvari ne ide. Sad bi ovdje trebali prozvati Ministarstvo zdravstva’

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

33-godišnji muškarac, pravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog spolnog zlostavljanja dvoje djece bježi od zatvora liječničkim ispričnicama zbog nesreće, a istovremeno na crno radi teške fizičke poslove. Djevojčice koje je spolno zlostavljao sada su već punoljetne. On ima 33 godine. Iako mu je presuda pravomoćna, već dvije godine nije u zatvoru.

“Ovo je nepravda da se jedan obiteljski nasilnik i osuđeni pedofil može slobodno kretati, bez obzira na njegovo zdravstveno stanje. Smatram da je trebao biti iza rešetaka, onda neka mu zatvor osigura liječenje”, smatra bivša partnerica osuđenog pedofila.

Da stvar bude gora, dodaje, on se cijelo vrijeme uopće ne liječi.

“On radi sve ovo vrijeme na crno kako bi zarađivao za sebe, niti plaća alimentaciju da bi mu taj posao na crno bio izgovor, a jednostavno ne može raditi na prijavu, jer bi se onda znalo da nije toliko bolestan kako on to prezentira”, nadodaje bivša partnerica.

O svim svojim saznanjima bivša partnerica koja je od njega pobjegla upozorila je i sud. “Da se nalazi na području Baranje u jednoj privatnoj firmi, da živi mimo mjesta prebivališta, kao podstanar sa cimerom. Međutim nitko ništa nije poduzeo”, kaže nam bivša partnerica.

S osječkog suda odgovaraju kako je riječ o osobi koja je podnosila više molbi za odgodu zatvora navodeći da je imao tešku ozljedu nakon što mu je automobil pao na glavu s dizalice, zbog čega mora na razne preglede i intenzivnu fizikalnu terapiju, što je sud provjeravao i u našičkoj bolnici.

Sloboda umjesto zatvora

“Više puta traženo je i mišljenje Zatvorske bolnice u Zagrebu o mogućnosti liječenja odnosno provođenja fizikalne terapije u zatvorskom sustavu te je u liječničkim svjedodžbama Zatvorske bolnice preporučeno da bolesnik obavi u molbama navedene fizikalne terapije, pogotovo što u zatvorskim uvjetima ne postoje uvjeti za adekvatno liječenje takvih bolesnika”, objasnio je Miroslav Rožac, glasnogovornik osječkog županijskog suda.

Anitu iz udruge Lavice koja pomaže žrtvama pedofila, ovo ne čudi.

“Radi u šumariji, ide na fizikalne terapije na koje ustvari ne ide. Sad bi ovdje trebali prozvati Ministarstvo zdravstva, odnosno doktore te bolnice koji mu očigledno redovito izdaju raznorazne liječničke potvrde kako on ne bi odslužio zatvorsku kaznu”, kazala je Anita Papa iz udruge Lavice.

33-godišnjaka smo prvo nazvali sa skrivenog broja, interesirajući se jer je u ožujku stavio oglas da prodaje drva. Na upit da li privatno radi u šumariji, odgovorio nam je:

“Da, to smo mi radili za sebe, pa je bilo malo više. Na terenu sam ja trenutno, pa nemam vremena praviti drva”, kazao nam je.

Nakon što smo ga ponovno nazvali i predstavili se, sve je demantirao. I poručio da zatvor ne izbjegava. “To nije nikakvo izbjegavanje, ako sam ja bolestan, ako imam nekakvih problema, i ako je auto pao na mene, to je nešto drugo. Gospođo, ne izbjegavam odlazak u zatvor nego sam ja na fizikalnoj terapiji koju ne mogu obavljati tamo”, rekao je.

Dok se u našičkoj bolnici pozivaju na liječničku tajnu, žrtve čekaju samo jedno – a to je pravda.
Ivana Ivanda Rožić

Komentari

Facebook Comments