(VIDEO) Bernardić i SDP žele zaustaviti “kamatarenje građana’, Udruga Blokirani ih “iscipelarila” svojim priopćenjem!

(VIDEO) Bernardić i SDP žele zaustaviti “kamatarenje građana’, Udruga Blokirani ih “iscipelarila” svojim priopćenjem!

- in Vijesti
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Šef SDP-a kazao je da je njihov prijedlog deblokada građana kroz skraćeni postupak osobne nagodbe i pravedan i brz sustav naplate. Blokirani reagirali na prijedlog SDP-a: ‘Koliko ste laži naveli, pa vi ste uništili svoje građane!’

SDP je na Iblerovom trgu održao konferenciju za novinare na kojoj su predsjednik stranke Davor Bernardić i Peđa Grbin govorili o problemu blokiranih u Hrvatskoj te, kako su kazali, ponudili svoja rješenja.

“U Hrvatskoj godinama postoji problem ovrha i blokiranih. Kao odgovorna stranka nudimo konkretna rješenja. Kao što smo ukinuli javne ovršitelje, smanjili zatezne kamate, riješili problem švicaraca, ukinuli pravo vjerovnicima na naplatu opomena tako i sada nudimo rješenje za problem blokiranih građana”, kazao je Bernardić.

Šef SDP-a kazao je da je njihov prijedlog deblokada građana kroz skraćeni postupak osobne nagodbe i pravedan i brz sustav naplate i ukidanje kamatarenja građana te velikih i nepotrebnih troškova naplate duga.

“Treba se provesti skraćeni postupak osobne nagodbe koji mora olakšati, ubrzati pojeftiniti postupak za dužnika. Uvest ćemo elektronski sustav naplate, ukinuti skupe troškove postupka i zaustaviti kamatrenje građana”, rekao je Bernardić i dodao da će se glavnica plaćati paralelno s kamatama.

Bernardić je na kraju svog izlaganja citirao Ivicu Račana. “Hrvatska treba odgovornost, a ne jeftini populizam, jer populizam je uvijek najskuplji za građane. Njega građani plaćaju iz vlastitog džepa”, kazao je Bernardić.

“Cilj je blokirane građane osloboditi dužničkog ropstva i zaustaviti kamatarenje. Moramo građanima osigurati primanja koja će im omogućiti normalan života”, kazao je Bernardić. Peđa Grbin predstavio je rješenje za blokirane građane kao i e-ovrhe koje bi trebale olakšati procese i na kojem je radila akcijska radna grupa za pravosuđe. “Ne možemo dopustiti da naš sustav nadalje generira blokirane. Cilj ovrhe mora biti naplata duga, ali istovremeno ona ne smije i ne može ugrožavati dužnika”, kazao je Grbin.

Na pitanje kako misli riješiti problem dužničkog ropstva iz oporbe, Bernardić je ponovio da je SDP jedini ponudio konkretno rješenje. Na novinarski upit hoće li izbaciti Davorka Vidovića iz SDP-a jer je pristao biti u Vladi koju je prije tri godine stvarala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, Bernardić je rekao da će Vidović ostati politički tajnik SDP-a.

“To je bila neka fantomska Vlada, nešto što je bilo prije tri godine. To za mene predstavlja, ne lanjski, nego preklanjski snijeg. Davorko Vidović je politički tajnik SDP-a i to će i ostati”, rekao je Bernardić.

Bernardić se osvrnuo i na stav austrijskih europarlamentarca koji traže da se ukine obljetnica Bleiburga. “U SDP-u odajemo pijetet svim žrtvama i svim civilima. Ali oni koji koriste stradanje žrtve kako bi veličali poražene ideologije prošlosti nam je neprihvatljivo”, kazao je Bernardić.

“Što se tiče pozdava ZDS o tome smo sve rekli. Taj pozdrav je ustaški i neprihvatljiv je, nije prihvatljiva povremena upotreba. Mormo postati dio moderne i civilizirane Europe koja je antifašizam ugradila u svoje temelje i Hrvatska je ugradila u svoj Ustav”, kazao je Bernardić.

Bernardić je odgovorio i na pitanje o arbitražnom postupku sa Slovenijom.

“Činjenica je da je arbitražni postupak sa Slovenijom duboko kontaminiran jer su suci arbitražnog suda uhvaćeni u tome kako pokušavaju pogodovati Sloveniji. Hrvatska je odlukom Sabora jednoglasno napustila taj postupak. Arbitraža za Hrvatsku nije obvezujuća, ali činjenica je da postoji. Dvije države moraju riješiti probleme dijalogom, zajednički i bilateralno. Došlo je vrijeme da se taj problem rješava. Nije realno da se to rješava dok je predizborna kampanja u Sloveniji”, kazao je Bernardić.

Bernardić je odgovorio i na pitanje o Pelješkom mostu te tvrdi kako je još SDP-ova vlada započela izgradnju Pelješkog mosta.

Davor Bernardić i Peđa Grbin: Prijedlozi za sustavno rješavanje problema ovršenih i blokiranih građana u Hrvatskoj

Objavljuje SDP Hrvatske u 24. travnja 2018

“Pelješki most debelo kasni u izgradnji, tamo se ne nalazi nijedan bager, SDP-ova vlada je započela izgradnju Pelješkog mosta. Dok se ne izgradi Pelješki most nema ulaska u Schengen”, kazao je Bernardić.

Blokirani: ‘Koliko ste laži naveli, pa vi ste uništili svoje građane!’

Udruga Blokirani poslala je priopćenje u kojem reagira na, kako su oni to nazvali, ‘niz senzacionalističkih i netočnih činjenica SDP-a’, objavljenih tijekom tiskovne konferencije Davora Bernardića i Peđe Grbina’ pod nazivom ‘Prijedlog rješenja za blokirane građane’.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Udruga Blokirani ovom reakcijom želi ispraviti niz netočnih teza koje SDP koristi za plasiranje neozbiljnih teza u političke svrhe.

Upozoravamo da je problem ovrha i blokiranih građana eksplodirao upravo u vrijeme SDP Vlade Zorana Milanovića (na čelu države od 23.12.2011. do 22.01. 2016.).
Da za krizu blokiranih najveću odgovornost, između ostalih, nose SDP-ovi ministri financija i pravosuđa, Linić i Miljanić.

2011-te godine, dug kućanstava u Hrvatskoj još praktično ne postoji. Vlast preuzima SDP, i vlada sve do 2016.

Činjenice:

– U Hrvatskoj kućanstva pošteno plaćaju svoje račune i kredite. Tek je 25.000 blokiranih i samozaposlenih obrtnika i malih samostalnih trgovačkih radnji “dužno” 6 milijardi kuna, što je i logično jer svjetska ekonomska kriza gasi tržišta.
Dok je Europa svoje malo poduzetništvo spasila, SDP ih je odlučio uništiti.
– Blokirano je praktično svo poduzetništvo u zemlji. Svi obveznici plaćanja poreza na dobit (jer kriza je i tržište ne funkcionira). Blokirano je čak 82.884 od ukupno 98.530 aktivnih posl. subjekata, a dužni su 37, 56 milijarde kn.

Tad ‘genijalci SDP-a’, Linić i Miljanić osmisle i provedu legalni financijski inženjering stoljeća.

2012.

Eksplozija blokiranog stanovništva, blokirano već 212.317 obitelji (kao direktna posljedica blokada obrta, tvrtki i trgovačkih radnji i osiromašivanja jer ljudi gube posao, kroz predstečajne ne naplaćuju ni plaće ni potraživanja)

2014.

Ukupan dug kućanstava već PRELAZI ukupan dug privrede, jer SDP ( Linić) briše dug tajkunima kroz predstečajne, a 80.000 obrtnika i 40 000 malih firmi “seli” među blokirane koji nose dug obrta na teret obitelji i gube djedovinu.

Od tog datuma se Hrvatska više nije oporavila!

Broj blokiranih kućanstava se više nije spuštao ispod 300 000 dok je njihov dug rastao za pola milijarde na mjesec i danas iznosi jedan državni proračun, čak 107 milijarde kn!

Koja Vlada RH je napravila takav apokaliptičan potez? SDP! Naravno uz podršku cijelog Sabora RH, čija odgovornost nije ništa manja!

Opačićkin projekt oprosta nije “spasio” njih 30.000 kako se Bernardić danas pohvalio, jer ni broj blokiranih, kao ni dug nije smanjen, naprotiv. Spin je poslužio da pokrije podatak da je SDP izbrisao tajkunima čak 119,5 milijardi kuna,a iskamatario kućanstva, eliminirao zastaru te otvorio prostor bankama da prodaju dugove agencijama za utjerivanje dugova.

Napomena: Svi podaci, objavljeni u reagiranju Udruge Blokirani su službeni podaci države (podaci FINA).

Vrijeme je, poštovani drugovi i gospodo za argumente.

Preuzmite odgovornost i prije nego sazovete tiskovnu, provjerite pokazatelje jer vi ste glavni uzrok problema!

S poštovanjem,

Udruga Blokirani“, stoji u njihovom priopćenju.

Vijesti.hr

Komentari