(VIDEO) BUFFON U SUZAMA, TALIJANI U ŠOKU: Četverostruki svjetski prvaci neće vidjeti Svjetsko prvenstvo nakon čak 58 godina!

(VIDEO) BUFFON U SUZAMA, TALIJANI U ŠOKU: Četverostruki svjetski prvaci neće vidjeti Svjetsko prvenstvo nakon čak 58 godina!

- in Sport

Švedska nogometna reprezentacija prolaskom kroz dodatne kvalifikacije postala je 29. selekcija koja je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Rusiji od 14. lipnja do 15. srpnja

Švedski nogometaši plasirali su se na SP 2018 nakon što su u uzvratu europskih dodatnih kvalifikacija u Milanu protiv Italije odigrali 0-0 te potvrdili pomalo sretnu pobjedu (1-0) otprije tri dana iz Švedske (zgoditak postignut nakon „flipera“ pred Buffonovim golom!).

Četverostruki svjetski prvaci Talijani tako neće vidjeti SP nakon čak 58 godina. Na San Siru je granitna švedska obrana sazdana od stasitih i visokih Sjevernjaka izdržala sve napade upornih ali neunčikovitih Talijana koji zapravo i nisu stvorili previše izrazitih gol-šansi.

Valja spomenuti tek 27. minutu kada je udarac Candreve prohujao iznad grede. 40. kada je Immobileov udarac prošao vratara Olsena ali je s gol-linije izbio branič Granqvist. 52 kada je Florenzi izveo efektan volej ali nije pogodio okvir vrata, baš kao i Immobile u 62.. U 67. minuti lopta se od tijela švedskog braniča zaustavila na gredi.

Švedski bunker na čelu s vratarem Robinom Olsenom odolio je svim naletima Talijana. Tri minute prije kraja Olsen je obranio volej El Sharawya a potom Parolo glavom s pet metara šalje loptu pokraj desne vratnice. Nakraju je pred švedski gol došao i vratar Buffon, no ni to nije pomoglo “azzurima”…

Upravo je slavni talijanski vratar, jedan od najvećih u povijesti ovoga sporta, i najveća „žrtva“ ovog kolosalnog neuspjeha talijanskog nogometa – oprašta se od reprezentacije na najgori mogući način, utakmicom u kojoj njegovi suigrači nisu uspjeli izboriti odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Četverostruki svjetski prvaci Talijani dosad su u povijesti svjetskih prvenstava propustili samo prvo 1930. kada nisu ni otišli u Urugvaj te ono 1958. u Švedskoj, kada se nisu kvalificirali, dok je švedska reprezentacija propustila zadnja dva mundijala.

Švedska nogometna reprezentacija prolaskom kroz dodatne kvalifikacije postala je 29. selekcija koja je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Rusiji od 14. lipnja do 15. srpnja.

Ranije je to od europskih reprezentacija uspjelo Hrvatskoj, Švicarskoj, Njemačkoj, Engleskoj, Belgiji, Španjolskoj, Poljskoj, Islandu, Srbiji, Francuskoj i Portugalu, te naravno, domaćinu Rusiji. Afriku će predstavljati Senegal, Nigerija, Egipat, Maroko i Tunis, Južnu Ameriku Brazil, Urugvaj, Argentina i Kolumbija, Aziju Iran, Japan, Južna Koreja i Saudijska Arabija, a Sjevernu i Srednju Ameriku Meksiko, Kostarika i Panama.

Preostala tri putnika saznat ćemo nakon što se odigraju preostala tri uzvratna susreta dodatnih kvalifikacija. U utorak Irska i Danska (prva utakmica 0-0), u srijedu Australija i Honduras (prva utakmica 0-0), a u četvrtak Peru i Novi Zeland (prva utakmica 0-0).

Vijesti.hr

Komentari