(VIDEO) CIJENA? SITNICA! Evo kakve su skupocjene limuzine koje Vlada nabavlja za štićene osobe

(VIDEO) CIJENA? SITNICA! Evo kakve su skupocjene limuzine koje Vlada nabavlja za štićene osobe

- in Vijesti

Luksuza nikad dosta u državnom voznom parku jer Vlada opet nabavlja nove automobile. Kupuju se 62 vozila, uključujući skupe limuzine čija je cijena veća od milijun kuna po vozilu

Specifikacije za nabavu 10 top limuzina sužavaju izbor na Audi 8, Mercedes S klase ili BMW sedmicu. Radi se o top modelima čija cijena može varirati između 800 i milijun kuna. Autmobile je naručilo ministarstvo unutarnjih poslova. Služit će za prijevoz štićenih osoba.

“Sve se to prikazuju na jasan i transparentan način i nema nikakvog skrivanja od javnosti”, tvrdi ministar financija Zdravko Marić. “Moje ministarstvo ima tri četiri automobila koji su stariji od 10 godina i koji imaju iznad 250 000 km. Ja sam predlagao da se nabave konji i kočije ali ipak se nabavljaju automobili”, kazao je ministar uprave Lovro Kuščević.

Deset limuzina mora imati minumum 280 konjskih snaga, pogon na sva 4, zatamnjena stakla, zavjesice, led plave i crvene bljeskalice te zvučni uređaj. Boja mora biti crna metalik, a sva sjedala grijana. Ovaj model automobila odgovara upravo tim zahtjevima.

Dojam je kada sjedite u ovom automobili kao da ste u kokpitu aviona koliko ima dodatne opreme a zanimljivo je recimo da ima kamere koje pokrivaju cijelo područje oko automobila 360 stupnjeva, a puno toga se može kontrolirati i sa zadnjih sjedala.

Vozilo mora imati i prihvatnike za dugo naoružanje. “To je auto koji je produžena izvedba ima više mjesta za noge. Postoji multimedijalni sustav s kojim se može spojiti na internet, Bluetooth i uglavnom jedan osjećaj sigurnosti i udobnosti pruža”, tvrdi trgovac automobilima Bruno Svečak.

Iz Ministartva unutarnjih poslova objašnjavaju da trenutno nema dovoljno vozila za sve zadaće koje su planirali u sljedećih 5 godina.
Boris Mišević

Komentari