(VIDEO) EKSKLUZIVNO Prnjat ne želi da ga se uspoređuje s Escobarom: ‘Odležao sam svoju kaznu’

(VIDEO) EKSKLUZIVNO Prnjat ne želi da ga se uspoređuje s Escobarom: ‘Odležao sam svoju kaznu’

- in Crna kronika
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Navodni mozak razbijenog narko lanca, Stjepan Prnjat, prvoosumnjičeni u policijskoj akciji Nana u kojoj je palo sto kilograma kokaina, pred sudom u Sloveniji kazao je kako se protivi izručenju Hrvatskoj

Hoće li Prnjat biti izručen ili ne, moglo bi se znati krajem idućeg tjedna. Njegov odvjetnik Luka Fabiani kazao nam je da je Prnjat iznenađen sumnjama koje mu se stavljaju na teret, kao i “medijskom hajkom” koja se protiv njega u Hrvatskoj.

“Za sada još niti jedanput nije bio suočen s konkretnim optužbama koje mu se stavljaju na teret. Zbog toga se odlučio da u ovo vrijeme neće iznositi obranu te se brani šutnjom. Ali kada mu malo bolje bude objašnjeno, onda će i on sam iznijeti obranu”, ekskluzivno za RTL izjavio je Prnjatov odvjetnik Luka Fabiani.

Pred sudom u Ljubljani protivio se izručenju Hrvatskoj, jer smatra da neće imati pravedno suđenje. “Protiv gospodina Prnjata se u Hrvatskoj vodi velika medijska hajka jer je stigmatiziran kao bivši osuđenik sličnih kaznenih djela i zbog toga možda misli da će u Sloveniji imati objektivnije suđenje nego u Hrvatskoj”, kazao je njegov odvjetnik.

U ćeliji ljubljanskog pritvora nije sam jer je situacija kao u hrvatskim pritvorima. A Prnjatove usporedbe s Pablom Escobarom – prenio mu je odvjetnik.

“Gospodin Prnjat nema pristup internetu i novinama, odnosno ima pristup samo starim časopisima, a svakako kad sam ga posjetio ja sam mu prenio te novosti da ga se uspoređuje s nekim Escobarom. I gospodin Prnjat je komentirao da je on svoju kaznu odslužio, a da ovo što mu se stavlja na teret nema veze.”

Stjepan Prnjat u Hrvatskoj je bio prijavljen na adresi na kojoj ga susjedi nikad nisu vidjeli, a gospođa s kojom smo razgovarali koja ne želi pred kameru poručuje kako je ondje davno živio, ali da više s tom adresom nema veze.

U dokumentarcu talijanskog novinara na kraju filma, u kojem i sam sudjeluje, Prnjat izlazi iz zatvora. Hoće li slobodu doživjeti i u stvarnosti, ovisi o rezultatima istrage.

Ivana Ivanda Rožić

Komentari