(VIDEO) FESTIVAL HARTERA U SUBOTU U EXPORT DRVU: Kojoti, Goran Bare i Majke te Let 3 glavne zvijezde

(VIDEO) FESTIVAL HARTERA U SUBOTU U EXPORT DRVU: Kojoti, Goran Bare i Majke te Let 3 glavne zvijezde

- in Glazba, Kultura, Mozaik, RIJEKA I REGIJA

Žilav je festival ta Hartera, nakon što je više puta izmještena sa svoje autohtone lokacije, nakon vrlo loše prošlogodišnje posjete te unatoč mnogim zlim jezicima koji govore kako taj festival nema poveznice s prijašnjim godinama. Hartera je opet oživjela, nažalost ne na staroj lokaciji u Ružićevoj ulici ali ipak se održala – a ni to danas nije lako. Program počinje u subotu u 19 sati, a led probijaju Let 3 u 20 sati.

Ove godine festival surađuje s Karlovačkom pivovarom koja organizira natjecanje mladih i perspektivnih bendova pod nazivom Karlovačko RockOff te će se finalisti ovogodišnjeg RockOffa okušati u svirci na festivalu. Čini se da Damir Martinović Mrle, koji je jedan od glavnih organizatora, želi osim prokušanih glazbenih imena festival usmjeriti i ka novim glazbenim nadama kojima je ovakav glazbeni događaj vrijedna odskočna daska za daljnju karijeru.

Što nam donosi ovogodišnji program: Riječki festival ugostit će prvu finalnu večer Karlovačko RockOff festivala, koji potom putuje u Split, te posljednje dvije večeri održava u Zagrebu. Publika će u Rijeci od finalista moći čuti grupe Dno, Scarlet Notes, The Miceks i Manntru, koje sve već imaju koncertnog i diskografskog iskustva, dok se kao posve novo ime s vlastitim materijalom predstavlja riječka kantautorica i pjevačica Mirna.

Glavne zvijezde festivala zasigurno su riječki rokeri Let 3 koje s nestrpljenjem dočekuje domaća publika. Ove prilike Letovci će svirati dva seta, jedan »klasični« i drugi s pjesmama s dva stara, po mnogima i najbolja albuma »Two Dogs Fuckin« i »El Desperado«, kakav su zadnji put u Rijeci svirali na »koncertima u rupi« 2009. godine.

Za mnoge jedan od ponajboljih rock ‘n’ roll bendova na ovim prostorima, Kojoti nedavno se ponovo okupio nakon čak 16 godina nedjelovanja i već povratničkim koncertom podigao medijsku prašinu, i nanizao brdo nastupa u proteklim mjesecima.

Publika je jasno pokazala da ih je jedva dočekala, a kemija među članovima obnovila na najbolji mogući način, zbog čega su u pripremi i luksuzni box set sa sva tri dosadašnja albuma »Kojoti«, »Halucinacija« i »Sex, disco kung fu«, best of LP, a potom i novi singl.

Što reći o Goranu Baretu i Majkama? Možda jedini preostali guru garažnog i tvrdog rock n rola na ovim prostorima, pravovjerni Slavonac odolijeva godinama i svim osobnim životnim problemima te i dalje ponosno stoji na pozornicama izvodeći hitove popularne grupe. Od Majki i Bareta se možemo svemu nadati, ali nemamo ni najmanje razloga za sumnju u kvalitetu njihovog nastupa. Sigurno je da poklonike grupe očekuju dobro poznati novi i stari hitovi.

Cijena ulaznica iznosi 20 kuna u pretprodaji do 29.09. te 35 kuna na ulazu sutra od 19 sati.

Ulaznice u pretprodaji potražite preko Entria i njegovih prodajnih mjesta.
Fizičke ulaznice potražite i u Dallas Music Shopu u Rijeci.

Komentari