(VIDEO) IVAN MANCE U „DIREKTU“: „Liga prvaka? Već smo se plasirali kod Šprajca, mislim da je to veliki uspjeh!“

(VIDEO) IVAN MANCE U „DIREKTU“: „Liga prvaka? Već smo se plasirali kod Šprajca, mislim da je to veliki uspjeh!“

- in HNK Rijeka, Sport

 Zamjenik sportskog direktora HNK Rijeke, Ivan Mance, uživo s Korza

Neviđene scene sinoć i na Rujevici. Čim je sudac odsvirao kraj utakmice protiv Cibalije. Navijači su utrčali na travnjak i počeli slavlje s igračima. Luda noć je bila sinoć u Rijeci, 13.000 ljudi slavilo je na ulicama grada prvi povijesni naslov, uz vatromet, bakljadu, pjesmu.

“Osjećaj je fenomenalan. Za ovo smo svi tako mukotrpno i krvavo radili. Tako da stvarno mislim da moramo svi skupa u ovome svemu uživati”, kazao je riječki igrač Mate Maleš.

“Ja znam, bit će sada, u navodnicima, 2-3 dana pijanstva ili mamurluka, a onda dolazi triježnjenje, onda dolazi nogomet, koji, kako sam rekao, ide dalje”, izjavio je trener Rijeke Matjaž Kek.

U RTL Direktu smo razgovarali s Ivanom Manceom, rođenim Riječaninom i zamjenikom sportskog direktora kluba prvaka Hrvatske.

Velika je fešta sinoć bila u gradu, do kad se slavilo, kada ste legli u krevet?

“Legao sam u rane jutarnje sate, a slavlje se nastavilo i sljedeći dan.”

Nakon utakmice u VIP salonu stadiona ste zaplakali, koliko vama osobno ovo znači?

“Svima nama koji smo rođeni u Rijeci i koji smo odgojeni na taj način da volimo ovaj klub i grad ovo je jedan specijalan dan, dan koji je ostvario naše želje i snove. Uvijek volim citirati legendarnog Liverpolovog trenera Billa Shanklyja, koji je rekao da nogomet nije pitanje života ili smrti nego puno ozbiljije od toga. Ovo je velika nagrada za sve generacije igrača i trenera.”

Čestitao vam je i Zdravko Mamić, je li ta čestitka šlag na torti?

“Dobili smo stotine čestitka iz cijele Europe i normalna je stvar čestitati na uspjehu.”

Niste htjeli da vam trofej dođe u Rijeku uoči utakmice, da ga podignete pred svojim navijačima. Podići ćete ga u sljedećem, zadnjem kolu na Maksimiru pred igračima Dinama, to ste namjerno tako tempirali?

“Rijeka je u povijesti imala nekih neugodnih iskustava s preuranjenim slavljima i nismo se htjeli kockati s time. Rekli smo da je najbitnije pobijediti Cibaliju i osigurati naslov, a manje je bitno gdje će nam dodijeliti trofej. Ali mislim da ne postoji ljepše mjesto za podignuti trofej nego na terenu rivala.

Puno se priča i piše o treneru Matjažu Keku hoće li ostati sljedeće sezone. Je li klub to riješio s njim? Hoće li povesti momčad u obranu naslova?

“On će biti trener Rijeke dokle god bude htio.”

Kada se slavlje slegne, čeka vas Liga Prvaka, prvo kvalifikacije. To su ipak malo ozbiljniji klubovi od ovih iz domaćeg nogometa, kako će Rijeka protiv njih?

“Već smo se plasirali kod Šprajca u Direkt, mislim da je to veliki uspjeh. Preokrenuli smo kartu hrvatskog nogometa. Imamo već zavidne rezultate u Europi pod vodstvom Keka”, kazao je Mance.

Komentari