(VIDEO) KBC RIJEKA “Budi mi prijatelj”: Najteže oboljelim mališanima i vi možete pomoći vratiti osmjeh na lica

(VIDEO) KBC RIJEKA “Budi mi prijatelj”: Najteže oboljelim mališanima i vi možete pomoći vratiti osmjeh na lica

- in Izdvojeno, Lifestyle

Udruga „RTL pomaže djeci“ i ove godine organizira veliku humanitarnu kampanju „Budi mi prijatelj“.

Tijekom studenog i prosinca cilj nam je prikupiti sredstva kojima ćemo vratiti osmjeh na lica najmlađih! Neki od njih su bolesni, neki nemaju odgovarajuću roditeljsku skrb, neki nemaju bezbrižne školske dane… ali svi oni imaju vjeru u bolje sutra i upravo im vi u tome možete pomoći!

Jedan od projekata koji će se realizirati u ovogodišnjoj kampanji „Budi mi prijatelj“ jest i onaj u KBC Rijeka, na Klinici za pedijatriju, Zavod za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku.

Upravo na tom odjelu liječe se najmlađi pacijenti s najtežim bolestima – onima malignima. Projekt se odnosi na financiranje novog aparata za anesteziju i dogradnju odvoda za anestetičke plinove koji će značajno poboljšati uvjete liječenja.

Udruga „RTL pomaže djeci” osnovana je u prosincu 2006. godine. Udruga djeluje kao dobrotvorni fond, odnosno prikuplja sredstva od korporativnih i privatnih donatora, te raspodjeljuje sredstva organizacijama koje se bave djecom do 18 godina starosti, na području Republike Hrvatske. Udruga je tijekom djelovanja realizirala 231 projekt u koje je uloženo 18 milijuna kuna, a tako se pomoglo više od 600 000 djece izravnih korisnika.

U našu akciju se možete uključiti i vi!

Već jedan poziv na 060 90 07 (cijena poziva 6,25 kn s PDV-om) čini bitnu razliku u životima onih najmanjih i najranjivijih!

Komentari