(VIDEO) KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA: Kako je SDP uvrstio Hrvatsku na ljestvicu od osam svjetskih čuda

(VIDEO) KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA: Kako je SDP uvrstio Hrvatsku na ljestvicu od osam svjetskih čuda

- in Vijesti

“Naime nigdje, ali baš nigdje ne svijetu oporba ne nudi manje nego vlast, oporba se svuda trudi doći na vlast obećanjima da će građani dobiti više, osobito oni osiromašeni i blokirani”

Dakle HDZ blokiranima nudi ubrzani stečaj i otpis duga do iznosa od 20.000 kuna, a SDP je na to žestoko odgovorio prijedlogom da se otpišu dugovi samo do 10.000 kuna.

I time je SDP uvrstio Hrvatsku na ljestvicu od osam svjetskih čuda. Naime nigdje, ali baš nigdje ne svijetu oporba ne nudi manje nego vlast, oporba se svuda trudi doći na vlast obećanjima da će građani dobiti više, osobito oni osiromašeni i blokirani. Osobito ako je socijaldemokratska oporba.

Osobito zato jer je obećanja ništa ne koštaju. Ali ne, evo socijaldemokratska oporba kod nas blokiranim građanima nudi manje. I to ne nešto manje, nego točno duplo manje.

Što je u pozadini tog genijalnog plana možemo samo naslućivati. Možda ljudi ne čitaju novine, ne gledaju televiziju, možda uopće ne žele doći na vlast, možda se samo grčevito bore da ostanu u oporbi, jer eto kad si u oporbi ne moraš ni čitat novine ni gledat televiziju, kad si u oporbi zapravo ne moraš uopće mislit.

Pa će sad nakon ove naše drugarske kritike da nude manje, u SDP-u vjerojatno danima smišljat što bi ipak mogli ponuditi više. Pa bi, takvi kakvi jesu, lako mogli smislit – više poreze.

Zoran Šprajc

Komentari