(VIDEO) LIJEPE VIJESTI! Zajedno s obitelji, strepili smo i pratili zahjevnu operaciju čeljusti petomjesečne Lorene u Austriji

(VIDEO) LIJEPE VIJESTI! Zajedno s obitelji, strepili smo i pratili zahjevnu operaciju čeljusti petomjesečne Lorene u Austriji

- in Lifestyle, Zdravlje

Petomjesečna Lorena uspješno je operirana u austrijskom Linzu. Na kirurškom je stolu provela 45 minuta, a ultrazvučnim nožem razdvojene su joj čeljusti koje su bile spojene na desnoj strani lica

Zahtjevnu operaciju u Linzu je pratila, i s roditeljima strepila, naša Leona Šiljeg.

Roditelji su prije operacije rekli liječnicima da žele znati i najcrnji ishod bez uljepšavanja.

Nekoliko minuta prije sedam medicinska sestra stigla je po malenu pacijenticu. Prema posljednjim informacijama operacija će trajati dva sata.

Put prema operacijskom bloku bio je pun nade. Liječnicima u ovoj bolnici u Linzu Lorena je prvi pacijent koji ima potpuno srasle čeljusti na desnoj strani. U Hrvatskoj je nisu mogli operirati u ovoj dobi.

Liječnik je izišao s prvim vijestima usred operacije, a Anamarija i žene koje su ih primile u Austriji pomolile se u bolničkoj kapelici.

Stigle su dobre vijesti. Operacija je uspješno završena!

“Razdvojili su joj dobro je sve. Sve je dobro prošlo. Jedan problem manje. Sutra kad dođe samo će nam pokazati kalo treba vježbati i to je to”, poručili su Anamarija i Almir Amidžić, Lorenini roditelji.

Vrhunski liječnički tim operirao je Lorenu u 45 minuta – kraće nego su predviđali. Sama priprema je dugo trajala jer je operacija za sve veliki izazov.

“Ovo dijete ima vrlo rijetku anomaliju. Ovdje vidimo kako su spojene čeljusti na desnoj strani. Operirana je ultrazvučnim nožem. Riječ je o jednostavnoj operaciji, ali to što dijete ne može otvoriti usta je velik izazov za anesteziologe”, kazao je Michael Malek, kirurg u Kepler Universitätsklinik u Linzu.

“Ubičajeno je da pacijent nakon anestezije može otvoriti usta, pa ga tako intubiramo. Ovdje smo to morali napraviti kroz nos s malim bronkoskopom. Postoje određeni rizici, ali je na ovoj operaciji sve dobro prošlo”, izjavila je Anna Hoffer, anesteziologinja u Kepler Universitätsklinik u Linzu.

S medvjedićem od kojeg se nisu odvajali, roditelji su nasmijani izišli iz bolnice jer će se i Lorena moći smijati.

RTL Danas uživo je bio s roditeljima petomjesečne Lorene u Linzu koji su nam ispričali kako su podnijeli iščekivanje u bolnici!

Leona Šiljeg

 

Komentari