(VIDEO) MISTERIOZNA SMRT Nenadmašni vokal The Cranberriesa Dolores O’Riordan bila je jako depresivna a jednom se već pokušala ubiti

(VIDEO) MISTERIOZNA SMRT Nenadmašni vokal The Cranberriesa Dolores O’Riordan bila je jako depresivna a jednom se već pokušala ubiti

- in Mozaik

Ljubitelji benda The Cranberries s velikom se tugom opraštaju od voljene pjevačice koja je sa samo 20 godina ušla u svijet glazbe i oduševila specifičnim vokalom

Pjevačica irskog alternativnog benda The Cranberries, Dolores O’Riordan naglo je preminula u ponedjeljak u Londonu u 46. godini, javljaju svjetski mediji.

Pronađena je mrtva u hotelskoj sobi, a u Londonu je navodno bila zbog snimanja novih pjesama. Uzrok smrti nije poznat, ali kako The Irish Times podsjeća, The Cranberries su morali otkazati turneju prošle godine zbog Doloresinog slabog zdravlja. Bend je tada tvrdio da se radi o problemima s leđima, no javnosti je poznato kako je pjevačici dijagnisticiran bipolarni poremećaj.

Dolores je zajedno sa svojim bendom imala veliki utjecaj na rock i pop glazbu u Irskoj, ali i međunarodno.

“S velikom se dragošću prisjećam našeg upoznavanja i koliki smo ponos svi osjećali kada su uspjeli. Njena smrt veliki je gubitak svim ljubiteljima irske glazbe kao i irskim glazbenicima”, izjavio je predsjednik Irske Michael Higgins.

Njena glazba svakako je obilježila početak 1990-ih godina svojim nezaboravnim hitovima poput “Dreams”, “Linger”, “Zombie” i “Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?”.

Dolores O’Riordan rođena je 6. rujna 1971. godine u Limericku u Irskoj. Specifičnim vokalom prošla je na audiciji i tako počela pjevati za The Cranberries čiji će se hitovi, sigurni smo, još dugo svirati.

Dolores je bila jako depresivna

Londonska policija izvijestila je da se uzrok smrti još ne zna, a njezina obitelj u Irskoj je shrvana.

Pjevačica Dolores O’Riordan iznenada je u ponedjeljak preminula u 47. godini u sobi hotela ‘London Hilton on Park Lane’.

“Dolores je bila užasno depresivna tjednima prije smrti. Patila je i od bolova u leđima zbog čega je otkazala većinu nastupa prošle godine”, kažu njezini bliski prijatelji.

Dodaju kako je u londonskom studiju snimala nove glazbene materijale, a nedavno je nastupala s američkim bendom D.A.R.K.

S glazbenikom iz tog benda, Oleom Koretskyjem, bila je u kraćoj vezi, a par je zajedno u New Yorku dočekao Novu godinu.

“Najbolji je doček u pidžami, uz dostavu hrane i televizor”, napisao je tada ispod fotografije glazbenik.

Dolores su dijagnosticirali 2015. bipolarni poremećaj, a borila se i s poremećajima u prehrani i alkoholizmom, a to sve jer je kao dijete bila seksualno zlostavljana. 2013. se pokušala ubiti.

Zasad je sigurno da će pjevačica biti pokopana u rodnoj Irskoj.

Tabloid.hr

Komentari