(VIDEO) OBITELJ SUBAŠIĆ: ‘Naš Danijel ostao je skroman i marljiv’

(VIDEO) OBITELJ SUBAŠIĆ: ‘Naš Danijel ostao je skroman i marljiv’

- in Lifestyle
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U domu njegovih roditelja jedva se disalo od napetosti

CIJELU PRIČU O DANIJELU SUBAŠIĆU POGLEDAJTE U VIDEOPRILOGU IZNAD!

Junaka susreta s Danskom – vratara Danijela Subašića – slavi cijela Hrvatska, a najviše suza radosnica bilo je u njegovom Zadru i Zagradu, mjestu u zadarskom zaleđu gdje mu žive roditelji.

‘Ne mogu gledati kad on igra’

Skromni i vrijedni nakon mirovine otišli su živjeti na selo i uzgajati ovce, a sin se pobrinuo da im ništa ne nedostaje. U Zagrad voli doći i on sa svojim društvom, pa mještani na skoroj fešti tamo očekuju vidjeti i Vatrene.

U trenucima prije nego je Danijel Subašić maestralno obranio tri jedanaesterca i bacio cijelu Hrvatsku u navijački trans, u domu njegovih roditelja jedva se disalo od napetosti.

„Neopisivo. To je bilo neopisivo. Ne znam što da vam kažem. Plakao sam”, kaže za RTL Jovo Subašić, Danijelov otac.

S druge strane, majka priznaje da jako emotivno proživljava sinove utakmice.

“Ja sam išla vani, ne mogu to gledati. Nekad zna biti jako teško, pa se zaigram okolo da vrijeme brže prođe”, tvrdi majka Boja.

Vratar je postao slučajno

Uz dva starija sina, koji su također igrali nogomet i bili vratari, roditelji se ponose Danijelom koji im puno pomaže. Uredio je obiteljsku kuću u Zagradu kraj Benkovca u kojem je cijelo susjedstvo sinoć bilo uz Subašiće.

“Bio je i ostao čovjek. Nema arogancije u sebi, pristupačan je i normalan čovjek. Rado se javi kad tu dođe, a ponekad zaigra i na balote”, prepričava susjed Subašićevih Nediljko Jelinić.

Danijel Subašić odrastao je u blizini zadarskog stadiona na Stanovima gdje je počeo trenirati nogomet sa 6 godina. U desetoj godini jednom JE prilikom zamijenio vratara i od tada se više nije dao maknuti s vratnica.

Na tom je stadionu tragično stradao njegov kolega i veliki prijatelj Hrvoje Ćustić čiju fotografiju uvijek nosi na majici ispod dresa.

Ne voli kocku, kafiće i provode

“Bili su prijatelji od malih dana, bili su povezani. Danijel u sebi nosi ljubav prema njemu”, ističe Svetko Ćustić, otac tragično preminulog igrača Hrvoja.

Subašićevi roditelji reći će da slava i veliki ugovori nisu promijenili njihova sina. Ostao je jednostavan i nezahtjevan.

“Nije on takav. Ne voli kafiće, kocku, ne pije, takav je tip“, ponosno će otac. Majka pak tvrdi kako je ponosan svaki roditelj kad mu dijete ide pravim putem.

Zbog zdravlja oca roditelji ne mogu do Rusije, pa će i sljedeću utakmicu strepiti i navijati iz Zagrada, a s njima će biti i cijela Hrvatska.

Nikolina Radić

CIJELU PRIČU O DANIJELU SUBAŠIĆU POGLEDAJTE U VIDEOPRILOGU S POČETKA TEKSTA!

Komentari

Facebook Comments