(VIDEO) POČINJE KARNEVAL Obersnel: “Sva pitanja o Galebu ubuduće postavljajte Meštru Toniju!”

(VIDEO) POČINJE KARNEVAL Obersnel: “Sva pitanja o Galebu ubuduće postavljajte Meštru Toniju!”

- in Izdvojeno, RIJEKA I REGIJA
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Idućih sedam tjedana na Kvarneru maškare vode glavnu riječ

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Rijeka i okolica spremni su za peto godišnje doba koje će privući desetke tisuća turista

Sve je spremno za Riječki karneval, jednu od najjačih hrvatskih turističkih manifestacija. I ove godine karneval će imati humanitarni karakter, a uz brojna popratna događanja, poput izbora za kraljicu karnevala, relija Pariz-Bakar ili Dječje povorke, vrhunac će biti prve nedjelje u ožujku kada na Korzo stiže deset tisuća maškara.

Budi što želiš i dođi na Riječki karneval! Moto je to kojim počinje najotkačenije doba godine. Prvi čovjek grada odahnut će od svakodnevnih problema tek kad gradske ključeve preda meštru karnevala.

“Mogu reći da jedva čekam primopredaju ključa i da Toni preuzme brigu o svemu onome što bi trebao preuzet, za početak od ovih aktualnih stvari bi želio reći da sva pitanja o galebu upućujete ubuduće Toniju, a ne meni”, kazao je riječki gradonačelnik, Vojko Obersnel.

Inspiracije za ruganje neće nedostajati. Ne moraju je maškare tražiti izvan svoga grada, zapela obnova Titova Galeba već je top tema.

Karneval je ovdje puno više od šale i pošalice. Tradicija od gotovo šesto godina, a današnja verzija obnovljena je prije 36 godina. Kulminacija će biti 3. ožujka kada će centrom grada prodefilirati više od stotinu grupa s alegorijskim kolima.

Tih deset tisuća posjetitelja svake godine uživo prati oko sto tisuća posjetitelja. Turistička zajednica u projekt investira dva milijuna kuna, očekuje se zarada do deset milijuna kuna i posao za stotine Riječana.

“Samo za vrijeme velike karnevalske povorke negdje oko 900 ljudi radi aktivno da bi se ona uopće mogla održati”, rekao je direktor Turističke zajednice Rijeke, Petar Škarpa.

Sve je spremno za top manifestaciju hrvatskoga turizma. Idućih sedam tjedana na Kvarneru maškare vode glavnu riječ.
Maja Brkljača

Komentari