(VIDEO) Poznata putnička agencija u problemima: Otkazali putovanja, zaključali poslovnice…

(VIDEO) Poznata putnička agencija u problemima: Otkazali putovanja, zaključali poslovnice…

- in Biznis, Vijesti
Foto: Ilustracija (Riječanin)

Šturo su nam objasnili da oštećeni građani imaju pravne mogućnosti nadoknade štete

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Nikica bi za 15 dana trebao u Kinu, no nije siguran nakon vijesti da Kompas Zagreb otkazuje putovanja.

”Prva rata je plaćena i sad ostale su, naravno, kako čovjek ide na rate, pitanje je što će biti s drugim ratam, tako da moram vidjeti postoji li uopće mogućnost vraćanja novca, neko zamjensko putovanje, kažem sve je to pod znakom upitnika”, kaže Nikica Ferić.

Pred zid su dovedene i agencije koje surađuju s Kompas Zagrebom i koje su im uplatile putovanja. Jedna od njih tek je jučer popodne dobila obavijest o otkazivanju današnjih putovanja za Rim i Pariz. Aviokarte su izdane, ali su putnici ostali bez vodiča i hotela.

”Imali smo 6 putnika za Rim, obavijestili smo ih čim smo dobili mail od dotične agencije i pokušali smo s njima riješiti na način da im osiguramo smještaj o svom trošku. Oni su se odlučili za potpuni povrat novca, što smo mi danas i napravili”, kaže Gabrijela Koščica, direktorica turističke agencije.

Hoće li putnicima vratiti novac te koliko je putovanja otkazano, u Kompas Zagrebu ne odgovaraju konkretno, već poručuju da je riječ o tehničko-procesnim razlozima, što god to značilo.

”… uputili smo ih da razliku neispunjenih ugovornih obveza namire iz ugovorene usluge o osiguranju turističkih putovanja s odgovarajućim osiguravajućim kućama.”

Da je jedna od najpoznatijih turističkih agencija u problemima, potvrđuju i Hrvatskoj gospodarskoj komori.

”Mi želimo vjerovati da će firma naći snage i financijskih sredstava i organizacijskih mogućnosti da prevlada te probleme i da će opstati na ovom tržištu”, kaže Boris Žgomba, predsjednik Udruge putničkih agencija HGK.

Za sada su vrata poslovnice u središtu Zagreba zatvorena.
Matea Damjanović

Komentari

Facebook Comments