(VIDEO) RIJEČANI U NEIZVJESNOSTI: Damir Mišković daje ostavku i odlazi iz hrvatskog nogometa?

(VIDEO) RIJEČANI U NEIZVJESNOSTI: Damir Mišković daje ostavku i odlazi iz hrvatskog nogometa?

- in HNK Rijeka, Sport
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Zbog zdravstvenih problema predsjednik Uprave HNK Rijeka je izvan grada i zasad se nije oglasio po pitanju podrške za predsjedničku kandidaturu u HNS-u, no njegov sastanak s Mamićem, organiziran pod sumnjivim okolnostima – pogotovo što se tiče „nečije“ moguće dojave fotografima – izazvao je veliko nezadovoljstvo Armade

Kao predsjednik odveo je Rijeku do povijesnog naslova, najavio kupnju kluba a sada Damir Mišković razmišlja o ostavci na sve funkcije u nogometu?

Mišković je navodno uzdrman, i to zbog poruke Armade koja mu je okrenula leđa nakon sastanka sa Zdravkom Mamićem.

I prije kraja polusezone praktički su ostali bez mogućnosti obrane naslova prvaka, Hajduk je slavio na Rujevici nakon pet i pol godina, a sada bi mogao otići i predsjednik kluba Damir Mišković. Na pisanja o potresima u klubu ali ne na travnjaku već u upravi progovorio je i Matjaž Kek.

“Bojim se da će u svemu tome najviše izgubiti klub Rijeka. To je moj jedini komentar”, kratak je u telefonskom razgovoru bio trener Rijeke Matjaž Kek.

Kriza igre poklopila se s izborom novog predsjednika Saveza. Armada je jasno preko zabranjenog transparenta poručila što misli kome bi se Mišković trebao prikloniti.

“Kad ulica preuzme klub onda je gotovo, onda stavljamo ključ u bravu.Njima treba psiholog u ovom trenutku, ne trener. Kek je u lošoj formi ove sezone “, kazao nam je novinar Orlando Rivetti.

No, napeti odnosi ne idu u prilog Miškoviću koji je jednom rekao kako će otići čim mu navijači okrenu leđa. Je li došao taj trenutak trebalo bi se znati sutra kada će se Mišković obratiti javnosti.

“Treba spustiti loptu na zemlju. Mišković treba ostati i dalje voditi klub najbolje kako zna”, rekao nam je Riječanin Ivan Vukelić. “Dajem za pravo Armadi što je to napravila”, ističe Anton Gašparac o potezu navijača.

“Rijeka ne može funkcionirati bez Miškovića, Keka isto treba zadržati”, ističe Tomislav Marić iz Rijeke.

Jedno je jasno – kriza u Rijeci uopće ne prolazi. Dosad je loše bilo samo na travnjaku, a sada se prelilo na tribine, pa i urede.

Rijeka je u posljednih sedam kola osvojila mizerna četiri boda – doista poražavajuće za momčad prvaka, a poraz protiv Hajduka na Rujevici u prošlom kolu bila je kap koja je prelila čašu.

U posljednjih nekoliko dana Miškovića je osudila i Armada, što je posljedica njegovog sastanka sa Zdravkom Mamićem i to nakon izjava kako u hrvatskom nogometu ‘stvari zbog ljudi na čelu ne funkcioniraju najbolje i kako sve polako ide prema amaterizmu’.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Armada je tijekom utakmice s Hajdukom na stadion pokušala unijeti transparent usmjeren protiv Miškovića, no policija je zbog mjera sigurnosti zabranila njegov unos. Armada je tako uspjela istaknuti samo dio poruke koju je namjeravala uputiti Miškoviću. Na oduzetom transparentu navodno je pisalo: “Naša tolerancija ima granicu, došao si pred zadnju stanicu”, te “Od**bi mafiju!”

Izvor: Facebook

 

Komentari