(VIDEO) Rijeku i okolicu na današnji dan prije pet godina pogodila bura desetljeća

(VIDEO) Rijeku i okolicu na današnji dan prije pet godina pogodila bura desetljeća

- in RIJEKA I REGIJA, Uncategorized

Na današnji dan 2013. godine (11. studeni 2013.) sjeverni Jadran pogodila je bura desetljeća. Udari su dostizali 230 km/h, a bilo je velikih šteta

Najupečatljiviji trenutak svakako se dogodio u Rijeci kada je bura podigla lim na kojem se nalazio vatrogasac, što je postalo viralni hit u Hrvatskoj i izvan nje. Vatrogasac u ovoj “avanturi” na svu sreću nije bio ozlijeđen, donosi Istramet.

Bura je porušila brojna stabla. U Opatiji su teže stradala trojica učenika kada je u njihovoj blizini palo stablo, a u Rijeci dvoje radnika.

Orkanska bura nosi vatrogasca

Na današnji dan 2013. godine svjedočili smo jednoj od najjačih bura u posljednjih nekoliko desetljeća. Buru je obilježio video "letećeg" vatrogasca u Rijeci, na svu sreću sve je prošlo bez ozljeda!Prisjetimo se što smo tada pisali:VOJAK 170 km/h: www.istramet.hr/na-vojaku-orkanska-bura-od-170-kmh-na-ostatku-podrucja-bura-olujnaKOLAPS U RIJECI: www.istramet.hr/kolaps-u-rijeci-bura-nosi-sve-pred-sobom-u-opatiji-stradali-skolarci-u-rijeci-radniciBURA NOSILA VATROGASCA: www.istramet.hr/video-bura-u-rijeci-podigla-i-nosila-vatrogascaDIJELOVI ISTRE BEZ STRUJE 24 H: www.istramet.hr/dijelovi-istre-bili-bez-struje-vise-od-24-sata-sa-dolaskom-struje-vratio-se-i-vojakBURA IŠČUPALA MASLINE: www.istramet.hr/sovinjak-bura-unistila-desetogodisnji-trud-maslinaraVideo: Lokalpatrioti Rijeka/Youtube

Objavljuje IstraMet u Subota, 11. studenoga 2017.

Najjača bura puhala je na Krčkom mostu gdje su udari dostizali 230 km/h, što je ujedno rekordna brzina izmjerena na toj mjernoj lokaciji. Na Trsatu je zabilježeno 170 km/h, a Kozali 112 km/h. Na Vojaku su udari prelazili 175 km/h.

VIDEO DANA:

Komentari