(VIDEO) Rimac niže uspjehe: Sa Seatom je razvio prvi trkaći električni auto u klasi

(VIDEO) Rimac niže uspjehe: Sa Seatom je razvio prvi trkaći električni auto u klasi

- in Lifestyle

‘Prilika da surađujemo s Cuprom na e-Raceru te predstavimo sasvim novu kategoriju unutar e-Racinga, za Rimac automobile velika je odgovornost’

Tvrtka Rimac automobili ušla je u novo partnerstvo i to sa Seatom. Iz tvrtke su objavili kako pružaju tehnologiju za novi trkaći model Seata, diviziju Cupra koja je lansirana ove godine.

Seat je u suradnji s Rimcem napravio prvi potpuno električni trkaći auto koji postiže maksimalnu brzinu od 270 kilometara na sat, ubrzanje do 100 za 3,2 sekunde, a do 200 kilometara na sat za 8,2 sekunde na sat.

Seat je dio Volkswagen grupe čiji je većinski vlasnik Porsche koji je nedavno kupio 10 posto tvrtke Rimac Automobili, no iz kompanije kažu kako je dogovor sa španjolskim proizvođačem auta sklopljen i prije nego što je itko znao za Porscheovu investiciju.

“Naša je priča i počela s utrkivanjem i uvijek smo osjećali snažnu povezanost sa svijetom motorsporta. Više od ičega, naš je cilj dokazati da su električni automobili budućnosti zabavni, brzi i uzbudljivi. Prilika da surađujemo s Cuprom na e-Raceru te predstavimo sasvim novu kategoriju unutar e-Racinga, za Rimac automobile velika je odgovornost”, rekao je Mate Rimac, piše Jutarnji list.
Vijesti.hr
Foto: YouTube

NAJGLEDANIJI VIDEO:

Komentari

Facebook Comments