(VIDEO) SAMO U HRVATSKOJ: Uhljeb ne želi visoku plaću za nerad a Ministarstvo mu ne želi raskinuti ugovor!

(VIDEO) SAMO U HRVATSKOJ: Uhljeb ne želi visoku plaću za nerad a Ministarstvo mu ne želi raskinuti ugovor!

- in Vijesti
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon ostavke Marina Strmote, iz još jednog Ministarstva posljednjih nekoliko mjeseci pokušava otići i Duje Bonacci

Ne radi ništa, a dobiva 11 tisuća kuna bruto. Sam sebe zbog toga zove uhljebom.

“Viši stručni savjetnik Ministarstva ZOS. Pa to je, reklo bi se, definicija uhljeba. Dakle netko tko prima bilo kakve novce za nikakav posao”, sam kaže Bonacci.

Kao voditelj 50 tisuća eura vrijednog projekta prošle godine tražio je sporazumni raskid ugovora, svjestan da neće moći ispuniti obveze. O svemu je pisao premijeru Plenkoviću, ali i ministrici. Nitko mu nije odgovorio.

“Osjećam se žalostan zato što sam ja u Ministarstvo došao sa željom da nešto napravim, s idejom da ću nešto moći napraviti, ali evo u ovih 10 godina se pokazalo da se stvari jako teško rade”, kaže Bonacci.

U ministarstvu tvrde – sporazumni otkaz mu ne damo, jer Bonacci nije htio dostaviti informacije o projektu.

Ministarstvo je pristupilo analizi podataka u cilju preuzimanja njegovih dosadašnjih poslova, uslijed čega su uočene brojne nepravilnosti. Samim time pokrenuti su postupci radi utvrđivanja odgovornosti.

Sve su navodno proslijedili državnom odvjetništvu. A otkaz mu ne daju – dok ne istraže sve detalje.

“Sredstava na računu ima točno koliko sam ja evidentirao da bi trebalo biti i koliko je tajništvo odnosno računovodstvo potvrdilo da ima, ne znam u čemu je problem.”

Duje Bonacci u Ministarstvu radi od 2008. gdje je došao iz Instituta Ruđer Bošković. Tri je godine bio glasnogovornik, pa je četiri radio u odjelu za sport, posljednje tri godine je u odjelu visokog obrazovanja. Ima dva magisterija – iz atomske fizike u Cardiffu, i iz komunikologije.

Napravio je i projekt Vox populi kojeg nitko nije razmatrao. Najveću pozornost izazvao je 2011-te kada je u priručniku novinare nazvao lešinarima.

“Što da vam kažem, nego Bože mi oprosti šta sam Dalmatinac, tako da eto ima nekih stvari koje da ih radim sad, ne bi ponovio. priručnik bi svakako ponovio”, rekao je.

Prošle godine na Facebooku je i Janicu Kostelić nazvao polupismenom i beskorisnom državnom tajnicom. Nakon što je ministarstvo taj potez osudilo, ispričao se i napisao…

“Oprosti za uvrede, nije bilo lijepo od mene… Za državnu tajnicu definitivno nisi, kao što ni ja nisam za svjetski kup.”

“To za Janicu je bilo ishitreno, žao mi je što sam to napravio, žao mi je što sam je uvrijedio, kakva će ona biti kao državna tajnica – to će pokazati birači na slijedećim izborima.”

Bonacci sada čeka da se situacija razriješi, kako bi čistog obraza mogao otići.
Ivana Ivanda Rožić

Komentari