(VIDEO) SEKS KAO PROBLEM? U Rijeci premijera dugoočekivane predstave “Lolipop”!

(VIDEO) SEKS KAO PROBLEM? U Rijeci premijera dugoočekivane predstave “Lolipop”!

- in Kultura, RIJEKA I REGIJA

“Lolipop” je autorski projekt glumice Aleksandre Stojaković Olenjuk i dramaturginje Nataše Antulov, a u sklopu programa “Zajc Lab”. Premijera će se održati 10. siječnja s početkom u 19 i 30 sati na adresi Delta 5.

Objavljuje Drama HNK Ivana pl. Zajca u Utorak, 8. siječnja 2019.

Nakon produkcije “Pristajanja” iz 2013. godine, predstava “Lolipop” drugi je zajednički autorski projekt spomenutih izvođačica.

Predstava „Lolipop” bavi se pitanjima konstituiranja ženske seksualnosti i općenito seksualnog identiteta. Riječ je o predstavi koja zadire u ranjiva područja iskustava žena opterećenih uspjehom u realizaciji svakodnevnih zadataka.

U najavi predstave stoji: “Svi značajni društveno – politički preokreti promišljali su koncepciju seksualnog života: od viktorijanske Engleske preko boljševičke revolucije do slavne šezdesetosmaške revolucije. Iako nam se čini da seksualnost neoliberalnog kapitalizma ne bi trebala imati problem s liberalizacijom seksualnosti čini se da je ona ponovno zaključana u iscrpljenosti, hiperindividualizaciji, pomanjkanju seksualnog odgoja, utapanju žudnje u konzumerizmu, ali i konzervativizmu koji se pojavljuje uslijed straha od različitih životnih izbora. Razgovor o seksu postaje sve kompliciraniji.”

Komentari

Facebook Comments