(VIDEO) ŠOKANTNA VIJEST: Avicii preminuo u 28. godini života

(VIDEO) ŠOKANTNA VIJEST: Avicii preminuo u 28. godini života

- in Glazba

Popularni DJ pronađen je mrtav u omanskom gradu Muscat

Svjetski poznat DJ Avicii, pravim imenom Tim Bergling preminuo je u dobi od 28 godina, potvrdili su iz njegovog tima.

“Sa dubokom boli objavljujemo da je smo izgubili Tima Berglinga, poznatog pod imenom Avicii. Pronađen je mrtav u Muscatu, u Omanu, ovog petka popodne po lokalnom vremenu. Obitelj je šokirana i molimo sve za razumijevanje i poštivanje njihove privatnosti u ovim teškim trenucima”, stoji u priopćenju.

Okolnosti smrti mladića koji je bio jedan od najplaćenijih DJ-a svijeta te jedan od predvodnika moderne elektroničke plesne glazbe i dalje su nepoznate.

Njegovu uspješnu karijeru pratila je borba s ovisnošću. Dvaput je hospitaliziran zbog alkoholizma, no zasad je nepoznato je li to imalo ikakvog utjecaja na njegovu smrt.

Avicii se borio s akutnim pankreatitisom, upalom gušterače koja je uzrokovana pretjeranim konzumiranjem alkohola, a koja može biti smrtonosna. Prije četiri godine uklonjeni su mu žučni mjehur i slijepo crijevo zbog čega je bio otkazao niz nastupa.

Među njegovim najvećim hitovima su Wake Me Up, Hey Brother, Levels… Dvaput je nominiran za nagradu Grammy. Nekoliko dana prije smrti nominiran je za Billboardovu nagradu za svoj EP Avici (01) koji je objavio lanjskog kolovoza.

Prije dvije godine najavio je da više neće nastupati, a u tom trenu je bio jedan od najplaćenijih DJ-eva na svijetu sa zaradom od 28 milijuna dolara.

“Bilo je to ludo putovanje, počeo sam producirati sa 16 godina. Krenuo sam na turneje s 18. U jednom trenutku radio sam 100 posto”, rekao je za Billboard 2016.

Komentari