(VIDEO) Todorić je proveo noć u zatvorskoj ćeliji s cimerom, a evo što ga sve čeka danas

(VIDEO) Todorić je proveo noć u zatvorskoj ćeliji s cimerom, a evo što ga sve čeka danas

- in Vijesti

Ivica Todorić trebao bi biti ispitan o optužbama koje mu se stavljaju na teret

Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora i nekad najmoćniji čovjek Hrvatske, a i šire, proveo je svoju prvu noć u zatvoru. U Remetincu. Nešto sasvim drugačije za nekog tko je navikao na luksuzan život.

Todorić noć u ćeliji, u koju je smješten nakon pregleda i procjene liječnika, kako smo neslužbeno doznali nije proveo sam. Imao je cimera na 4. odjelu, gdje su istražni zatvorenici.

Miroslav Mihoci, bivši ravnatelj zatvorskog sustava u Zagrebu, pojasnio je za RTL kako Ivica Todorić neće imati povlastice u Remetincu.

“Očekuje ga buđenje u 7 sati, obavljanje jutarnje higijene, priprema za doručak, prijepodnevne aktivnosti. On ne može za vrijeme radnog vremena ležati, on može sjediti, čitati novine ili knjige, vjerojatno će biti pozvan na liječnički pregled… Dva sata dnevno može šetati, iako ne uvijek u isto vrijeme”, pojasnio je Mihoci.

Istražni zatvorenici imaju ustvari stroži tretman od osuđenika, a praktički 22 sata borave u ćeliji.

Danas ga čeka ništa manje uzbudljiv dan od jučerašnjeg. Todorića, naime, očekuje ispitivanje u Državnom odvjetništvu, gdje će ga suočiti s optužbama i ponuditi mu da iznese obranu. Sumnjiči ga se za financijske malverzacije od preko milijardu kuna. I upućeni očekuju da će se aktivno braniti s obzirom na sve što je javno iznosio tijekom godine dana svog bijega od hrvatskih pravosudnih tijela.

Todoriću je već određen pritvor i obrana se žalila na tu odluku suda, no žalba će biti razmatrana tek sada kada je bivši vlasnik Agrokora iza rešetaka. Ispitati valja još jednog svjedoka, no postoje naznake da je tužiteljstvo od njega odustalo jer se i on nalazi u inozemstvu.
Vijesti.hr
Foto: Pixell

Komentari