(VIDEO) U Autotransu odlučili što s pijanim vozačem koji je s 2,58 promila prevozio putnike

(VIDEO) U Autotransu odlučili što s pijanim vozačem koji je s 2,58 promila prevozio putnike

- in Crna kronika
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Protiv bivšeg radnika Autotrans pokreće sudski postupak – io je odgovoran za 12 putnika

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Vozač autobusa na pulskoj petlji uhvaćen je pijan sa čak 2,58 promila alkohola u krvi. Prevozio je 12 putnika, a zaustavljen je sasvim slučajno.

Ovakvo je otprilike vidno polje osobe s 2,58 promila alkohola u krvi. Ta je osoba bila odgovorna za 12 putnika. Riječ je o 47-godišnjem vozaču.

“Nije lijepo kad znaš da si stavio život u tuđe ruke koje nisu baš sposobne za volanom”, kaže Luka.

Iz Autotransa su potvrdili da je vozač koji je uhvaćen u alkoholiziranom stanju dobio otkaz, također su rekli da će protiv njega biti pokrenut sudski postupak kako bi se nadoknadila sva nastala šteta. Što se tiče alkotestiranja unutar autoprijevozničkih firmi, to se radi nasumce i vozač ne zna kada će biti testiran.

Vozač Autotransa vozio autobus s 12 putnika s 2,58 promila alkohola u krvi!

Da bi se čovjek doveo u stanje u kojem alkotest pokaže 2,58 promila, mora popiti recimo dvije litre vina ili četiri do pet decilitara žestokog pića.

“U takvim slučajevima vozači nisu sposobni za sigurno upravljanje vozilom. Kod takvih vozača smanjuje se oštrina vida, smanjuje se vrijeme reakcije. Često puta vozači pod takvom koncentracijom alkohola ne mogu razlikovati crveno od zelenog svjetla”, rekao je prometni stručnjak.

Protiv vozača će biti podnesena prijava zbog prekršaja o sigurnosti prometa na cestama.

Ivan Dobran/Ida Balen

Komentari