(VIDEO) U RUSIJI PRIJE REPREZENTACIJE: Vatreni će se pripremati u šumskoj idili iznad jezera

(VIDEO) U RUSIJI PRIJE REPREZENTACIJE: Vatreni će se pripremati u šumskoj idili iznad jezera

- in Sport

Naši prvi dojmovi su da će reprezentacija, u mirnom gradiću okruženom šumom, imati sjajne uvjete

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Put hrvatske nogomente reprezentacije na Svjetskom prvenstvu počinje u ponedjeljak – dolaskom u Rusiju u mjesto Roščino, 60-ak kilometara od Sankt Peterburga.

U šumskoj idili iznad jezera bit će privremeni dom hrvatske reprezentacije. Moderna Arena Roščino izgrađena je samo za potrebe Vatrenih. Nakon završnog ušminkavanja sve bi trebalo biti spremno za doček izbornika Dalića i njegovih izabranika.

Kamp će premijeru imati sutra u 19 sati kada će hrvatska reprezentacija odraditi prvi trening koji će biti otvoren za navijače. Naši prvi dojmovi su da će reprezentacija imati sjajne uvjete.

Živnuo je tako inače uspavani gradić, a tek pokoji znatiželjnici pitali su o čemu se to točno radi jer, unatoč teškom sporazumijevanju na ne baš dobrom engleskom, o Hrvatskoj ne znaju puno.

Ne trese baš Ruse navijačka groznica, bar ne u Roščinu. Tek zastave dobrodošlice i policija stvaraju dojam da će ondje boraviti Hrvatska.

Roščino danas broji oko 15 tisuća stanovnika, a služi i kao ljetno odmaralište za građane Sankt Peterburga. Gradić je miran i okružen šumom tako da bi boravak reprezentacije trebao proći bez velike euforije.

Možda i bolje. Vatreni su navijački naboj dobili u Hrvatskoj, a sada u miru Roščina treba pripremiti taktiku za velike izazove protiv Nigerije, Argentine i Islanda.

Boris Jovičić

Komentari

Facebook Comments