(VIDEO) Učiteljici stigla optužnica zbog nasilja nad učenicima, Divjak: ‘Očekujem da nadležna tijela žurno reagiraju’

(VIDEO) Učiteljici stigla optužnica zbog nasilja nad učenicima, Divjak: ‘Očekujem da nadležna tijela žurno reagiraju’

- in Crna kronika
Foto: Ilustracija

Učiteljica je maloljetnim učenicima nanosila fizičku i emocinalnu bol, navode u DORH-u

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podignulo je optužnicu protiv 47-godišnje učiteljice koja je tukla djecu u školi te joj prijeti kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

“Optužnicom se okrivljenicu tereti da je od rujna 2017. do 17. siječnja 2018., u jednoj osnovnoj školi na području Istarske županije, kao učiteljica, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj petoro maloljetnih učenika, te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol, za vrijeme održavanja nastave u više navrata na različite načine udarala ove učenike. Time je kod ove djece izazvala strah te emocionalnu i fizičku bol”, navodi se u optužnici DORH-a.

Reagirala ministrica Divjak

I ministrica Divjak oštro osuđuje ponašanja učiteljice. Školi nudi psihološku pomoć za zlostavljanu djecu.

“Bilo kakvo nasilje u školi je nedopustivo, a kod nasilja nad djecom posljedice su dalekosežene i teško ih je čak i ublažiti. Ukoliko škola zatraži, Ministarstvo na raspolaganje može odmah staviti krizni tim za psihološko savjetovanje. Očekujem da nadležna tijela žurno reagiraju i zaštite djecu na odgovarajući način”, poručila je ministrica.

“Prema informacijama kojima mi u Sindikatu rapolažemo, ovo nije nepoznat slučaj. Za taj slučaj se znalo i u školi i u tom gradiću, sigurno je bilo onih koji su zatašakvali to nasilje”, rekao je Željko Stipić, predsjednik Školskog sindikata Preporod.

“Nedopustivo je da se ponašaju na takav način. Naš ured će kao i u svim takvim slučajevima zatražiti izvješće i očitovanje i dati svoju preporuku u skaldu s onim što ćemo dobiti”, rekla je Helenca Pirnat Dragičević, pravobraniteljica za djecu.

Kako neslužbeno doznajemo učiteljica je tukla učenike u školi u Medulinu i ovo nije prvi put da su učitelji baš iz te škole prijavljeni zbog fizičkog zlostavljanja djece.
Vijesti.hr

Komentari

Facebook Comments