(VIDEO) UŽIVO: U riječkoj bolnici za život se bore migranti iz kombija koji se prevrnuo kod čvora Čavle

(VIDEO) UŽIVO: U riječkoj bolnici za život se bore migranti iz kombija koji se prevrnuo kod čvora Čavle

- in Crna kronika
Foto: Ilustracija

U vozilu je bilo 12 stranih državljana koji su zbog zadobivenih ozljeda zbrinuti u KBC Rijeka. Uživo se javio reporter RTL-a Boris Mišević

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Jutros oko 7.45 sati dogodila se prometna nesreća kod čvora Čavle u kojoj je sudjelovalo kombi putničko vozilo marke Fiat Ducato, talijanskih registarskih oznaka. (OVDJE)

Njime je upravljao 46-godišnji mađarski državljanin te je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i udario u kameni zasjek nakon čega se vozilo prevrnulo. U vozilu je bilo 12 stranih državljana koji su zbog zadobivenih ozljeda zbrinuti u KBC Rijeka.

Kriminalističkim istraživanjem trenutačno se utvrđuju sumnje da je spomenuti mađarski vozač uzrokovao prometnu nesreću, kao i da je u cilju ostvarenja ilegalne materijalne koristi prevozio bez dozvole strane državljane, najvjerojatnije državljane Pakistana, a koji ilegalno borave na području Republike Hrvatske.

Po završetku istraživanja protiv 46-godišnjeg Mađara bit će podnijete odgovarajuće kaznene prijave mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Sinoć su i policijski službenici Postaje granične policije Rupa zatekli 67-godišnjeg hrvatskog državljanina oko 23 sata na području Brešca u blizini državne granice, gdje je u teretnom vozilu marke Citroen, riječkih registarskih oznaka, ilegalno prevozio 14 afganistanskih državljana. Nad njime se također provodi kriminalističko istraživanje u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci zbog utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Obojica navedenih počinitelja nakon njihovog završetka bit će privedeni pritvorskom nadzorniku.

Komentari

Facebook Comments