(VIDEO) Vatrogasci pozivaju građane na oprez za vrijeme nadolazećih božićnih blagdana

(VIDEO) Vatrogasci pozivaju građane na oprez za vrijeme nadolazećih božićnih blagdana

- in Crna kronika

‘Dolaskom razdoblja adventa povećava se opasnost od izbijanja požara. Božićna rasvjeta koja se koristi prilikom ukrašavanja često je neispravna’

Hrvatska vatrogasna zajednica pozvala je građane na oprez za vrijeme nadolazećih božićnih blagdana, upozorivši da zbog korištenja neispravne božićne rasvjete, često izbijaju požari na stambenim objektima.

“Dolaskom razdoblja adventa povećava se opasnost od izbijanja požara. Božićna rasvjeta koja se koristi prilikom ukrašavanja često je neispravna, a prskalice se stavljaju u blizini gorivih površina. Nerijetko se upaljene božićne dekoracije i ukrasne svijeće ostavljaju bez nadzora u blizini božićnog drvca. Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost. Pošto se takvo drvce brzo osuši, a puno je smole, svega 30 sekundi je potrebno da drvce izgori i zahvati okolni namještaj”, ističe u priopćenju Hrvatska vatrogasna zajednica.

Također se prilikom bacanja pirotehničkih sredstava ne vodi briga o površini na koju će ti predmeti pasti što, upozoravaju, može dovesti do požara.

Stoga vatrogasci savjetuju građane da upaljene svijeće ne ostavljaju bez nadzora, da ne koriste neispravnu božićnu rasvjetu, ne pale prskalice na boru, ne postavljaju bor u blizini izvora topline te da budu oprezni s korištenjem pirotehničkih sredstava.

“Jako malo je potrebno kako bi požar izbio, a isto tako je mali napor potreban kako bi se požar spriječio. Pridržavanjem savjeta vatrogasaca zajednički možemo osigurati mirne blagdane za građane, ali i za vatrogasce”, poručio je načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović.

Christmas Tree Fire Safety Awareness

It only takes 30 seconds for a dry Christmas tree to engulf your room in flames. Everybody needs to see this.

Posted by LADbible on 2. prosinca 2017

Vijesti.hr
Foto: Facebook

 

Komentari