(VIDEO) VIŠE TAKSIJA NA ULICAMA I JEFTINIJA VOŽNJA: Donosimo pojedinosti novog Zakona protiv kojeg su i Uberovci i taksisti

(VIDEO) VIŠE TAKSIJA NA ULICAMA I JEFTINIJA VOŽNJA: Donosimo pojedinosti novog Zakona protiv kojeg su i Uberovci i taksisti

- in Vijesti

Sprema se liberalizacija tržišta – povećat će se broj dozvola za taksiranje, do njih će biti lakše doći, pa će s više taksija stići i pojeftinjenje

U Hrvatskoj bi se već od jeseni mogli puno jeftinije voziti taksijem. Sprema se liberalizacija tržišta – povećat će se broj dozvola za taksiranje, do njih će biti lakše doći, pa će s više taksija stići i pojeftinjenje. No, naravno da s prijedlogom novog zakona taksisti nisu zadovoljni. A ovaj put zajedno s njima – nisu zadovoljni ni Uberovci.

Više taksija na cestama i manja cijena – to će donijeti novi Zakon o cestovnom prijevozu kojeg bruse u ministarstvu prometa. U javnost su procutili i prvi detalji.

Jedan od prijedloga oko kojeg će se lomiti koplja je onaj Uberov – da se taksimetar ukine – jer se prema njima radi o zastarjeloj tehnologiji.

Takvo što nema uporišta tvrde iz Radio Taxi Zagreba te ponavljaju kako Uber radi nezakonito i u pogledu naplate.

“Mislim kako oni mogu propisivat što je to zastarjelo ili što je to moderno kad je to jedini način na koji se sada naplaćuje. Ono što oni rade to je totalno protuzakonito. Oni imaju varijabilnu cijenu”, kaže predsjednik Udruženja Radio taxi Zagreb Jozo Kovačević.

U Cammeu nemaju ništa protiv nove tehnologije, no upozoravaju da se na digitalnim taksimetrima može varati više nego na fizičkim.

“Jedini taksimetar koji je provjeren i nije naštiman, da je metar zaista metar, da je kilometar zaista kilometar, je upravo onaj taksimetar koji se svake godine baždari od strane države i provjerava njihova ispravnost”, ističe glasnogovornik Cammea Marko Župa.

Novi zakon trebao bi legalizirati djelovanje Ubera – premijer i ministar prometa donedavno su govorili da je ilegalan.

“Mi smo ustanovili da je korištenje Ubera protivno važećim pozitivnim propisima u Republici Hrvatskoj”, govorio je nedavno predsjednik Vlade Andrej Plenković.

“Oni koji kažu da postoji nelegalno djelovanje su u pravu”, govorio je ministar Oleg Butković.

Partner vozači Ubera po novome bi morali imati dozvole i licence. No iz te tvrtke koja je danas počela nuditi usluge i u Rijeci, najavljenim promjenama ipak nisu zadovoljni.

“Potrebno je stvoriti novu kategoriju pred – dogovorenog prijevoza za naše partnere vozače. ovakav sadašnji prijedlog neće potaknuti poduzetništvo, neće ukinuti duple i nepotrebne administrativne barijere – s jedne strane državnih licenci, s druge strane gradskih dozvola – a na kraju će korisnik plaćati veću cijenu za lošiju uslugu”, kaže Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

Ovaj put su Uberovci i taksisti koji su dosad ratovali – na istoj strani.

I radio taksisti misle da je Zakon loš. Kažu da je starim već sve regulirano.

“Ništa spektakularno oni nisu donijeli, ništa inovativno, sve ono što oni imaju imamo i mi u našim opcijama, to se može lako provjerit i to je sve hrvatski proizvod”, kaže predsjednik Udruženja Radio taxi Zagreb Jozo Kovačević.

U usporedbi s drugima radio Taxi Zagreb i dalje je najskuplja opcija. Vožnja od 10 kilometara s uključenim startom u koštat će vas 70 kuna. Slijede Eko Taxi i Cammeo koji su neznatno jeftiniji dok uber iskače kao najpovoljnija opcija iako cijena varira od vožnje do vožnje. Novi zakon cijenu bi trebao sniziti – traži se ukidanje ograničenja maksimalne i minimalne cijene.

Konkurencija tvrdi – ne može se poslovati bez cjenika.

“Zamislite situaciju da odete po kruh u neki dućan, platite kruh 6 kuna kilogram, vratite se za 5 minuta i onda platite dvostruko, trostruko, desetorostruko”, jasno će glasnogovornik Cammea Marko Župa.

Ministarstvo prometa za RTL Direkt je potvrdilo da se u izmjenama Zakona ide u smjeru dodatnih taksija na tržištu, a konačni prijedlog trebao bi biti pred Saborom u rujnu. Novost je i da će uz njega biti izglasan i posebni pravilnik o autotaksi prijevozu kojim bi se napokon rješavala tehnička pitanja.

Andrej Dimitrijević

Komentari

Facebook Comments